berkeley energia
Berkeley Energía

Nova sessió de fortíssimes alces per a la minera Berkeley, que s'ha disparat un 25% al Mercat Continu i ja suma una revaloració el 2022 ni més ni menys que el 150%. La companyia se situa, indiscutiblement, al capdavant de la borsa espanyola, molt per davant de la segona al rànquing (Ence, amb pujades del 37% l'any).

  • 0,22€
  • 6,93%

Berkeley ja va explicar la setmana passada que desconeix els motius que estan impulsant els seus títols, tant a Espanya com a la Borsa d'Austràlia (ASX), després que els reguladors d'aquesta última li demanessin explicacions per les fortes pujades i l'important volum que està registrant.

Les novetats sobre l'evolució del projecte d'una mina d'urani a Salamanca, al qual s'oposa el govern espanyol i que l'empresa continua defensant, han estat un catalitzador important per als títols en el passat, tant per bé com per mal. Tot i això, actualment, no hi ha notícies sobre això.

D'altra banda, el moment actual del mercat energètic, en què l'energia nuclear (per a la qual és necessari l'urani) torna a estar en voga, és favorable per a l'empresa, encara que seria insuficient per justificar les pujades fortíssimes. La mateixa Berkeley es referia la setmana passada a aquest fet en les explicacions que remetia a la borsa australiana. "Davant la invasió de Rússia a Ucraïna i els alts preus actuals de l'energia a Europa, especialment a Espanya, on els preus de l'electricitat al comptat han augmentat significativament, s'han publicat articles a la premsa espanyola i europea en què es parla de l'energia nuclear com a alternativa viable per disminuir la dependència d'Europa de l'energia russa", destacava.

Tècnicament, Berkeley supera avui la resistència dels 0,3488 euros, màxims anuals. "Acumula una pujada del 135% al ​​mes i està molt bé pel que fa al fet que és una companyia que cotitza a preus molt baixos. Podria atacar el següent nivell de resistència als 0,4530 euros, xifra que suposa unes pujades addicionals del 24%. des dels preus actuals", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de TraderWatch.

contador