berkeley energia
Berkeley Energía

Berkeley es dispara a prop un 40% a aquestes hores del dijous (ha arribat a pujar gairbé un 50%) sense que hi hagi, de moment, cap notícia que justifiqui aquesta escalada dramàtica més enllà del caràcter clarament especulatiu d'aquest títol. Tècnicament, la companyia està atacant els màxims de gener de l'any passat, els 0,4160 euros. Si supera aquest nivell -caldrà estar especialment atents al que faci en tancament setmanal-, no tindria cap resistència fins a 1 euro.

  • 0,22€
  • 2,33%

Fonts de Berkeley han confirmat a Bolsamanía que no tenen "notificació de cap resolució o esdeveniment" que justifiqui aquestes pujades.

Aquest comportament en borsa de la companyia és habitual. Encara que realment no ha anunciat avanços en el seu projecte 'estrella' de mina d'urani a Retortillo (Salamanca), la veritat és que aquests rebots són recurrents. Crida l'atenció en aquest sentit el que va ocórrer a la fi del mes passat, quan la Borsa d'Austràlia va demanar explicacions a l'empresa després de disparar-se un 40% en una sola jornada. Berkeley va dir en aquell moment que no hi havia 'cap novetat al front' més enllà que el projecte de la seva mina d'urani segueix endavant, i del fet que el preu del 'espot' d'urani -degut a la caiguda de oferta per l'impacte del coronavirus- ha pujat més d'un 30% enguany.

Així doncs, fa l'efecte que són insuficients les raons 'reals' que poden esgrimir-se per explicar aquestes super-pujades puntuals, així com el tremend ral·li de gairebé un 200% de l'empresa enguany.

Noticias relacionadas

contador