ep archivo   oficinas de berkeley en retortillo
BERKELEY - Archivo

La minera Berkeley ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el nomenament de Francisco Bellón com a director executiu de l'empresa a partir del proper 1 de juliol.

  • 0,22€
  • 2,33%

Bellón és enginyer de mines i compta amb més de 25 anys d'experiència al sector dels recursos, incloent-hi l'especialització en el processament de minerals. Durant la seva carrera, ha participat en la construcció, posada en marxa i operació de quatre mines a Espanya, dues a Sud-amèrica i dues a l'Àfrica Occidental, treballant a nivell executiu per a empreses que cotitzen a la Borsa de Toronto, Nova York i Madrid, com Rio Narcea Gold Mines, Lundin Mining, Endesa i Duro Felguera.

Francisco Bellón es va incorporar a Berkeley el 2011 com a director general d'Operacions, i posteriorment va ser promogut a director d'Operacions el 2017. Durant aquest període, ha estat responsable de les operacions diàries de Berkeley a Espanya, i ha supervisat el desenvolupament del Projecte Salamanca des de la fase d'estudi d'abast fins a la finalització de l'estudi de viabilitat definitiu i el disseny d'enginyeria frontal. També ha estat director de les filials espanyoles de l'empresa des del 2011.

El nou director executiu de Berkeley té un màster en Enginyeria de Mines i Seguretat i Salut Laboral, una certificació d'Inversors de la Borsa de Madrid i és membre de l'Institut Australià de Mineria i Metal·lúrgia (AusIMM).

"El nomenament del Sr. Bellón reforçarà substancialment la capacitat tècnica i l'experiència operativa espanyola del consell d'administració, a mesura que l'empresa segueix centrant-se a resoldre l'actual situació de permisos i, en darrera instància, fer avançar el projecte de Salamanca cap a la producció", conclou Berkeley en el comunicat.

Noticias relacionadas

contador