Berkeley Energia (+5%) continua avançant en les aprovacions necessàries per poder començar la construcció d'una mina d'urani a Retortillo (Salamanca) i "posar-la en producció", malgrat l'estat d'alarma declarat pel Govern per la pandèmia del 'Covid-19', va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
- 0,21€
- -1,19%
Noticia relacionada
Berkeley acaba en rojo tras dispararse por su "diálogo constructivo" con el GobiernoReferent a això, assenyala que la situació excepcional pel coronavirus ha provocat la suspensió del termini per a tots els procediments administratius i legals mentre l'"estat d'alarma està vigent, encara que subratlla que l'Administració espanyola continua funcionant i que ha mantingut "una comunicació contínua" amb els funcionaris pertinents del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), el Govern Regional de Castella i Lleó i el municipi de Retortillo per "assegurar que els processos de permisos continuïn avançant".
Així, els directius del grup s'han reunit i han mantingut "un diàleg constructiu" amb membres d'aquestes administracions durant el primer trimestre.
En concret, a la fi de març la companyia va presentar formalment la documentació oficial actualitzada en relació amb l'Autorització de Construcció al CSN. Berkeley indica que el següent pas en el procés és que l'equip tècnic del CSN completi el seu informe i el presenti al consell per a la seva ratificació.
A més, Berkeley Energia afirma que el Govern regional de Castella i Lleó va informar el municipi de Retortillo i a la companyia al març que l'autorització de l'ús excepcional del sòl, que ja havia estat atorgada i és un requisit previ per a la concessió de la llicència d'urbanisme, continua sent "totalment vàlida".
INCREMENT DELS PREUS DE L'URANI PEL CORONAVIRUS.
Pel que fa al mercat, el grup destaca la fortalesa dels preus de l'urani causada per la crisi del coronavirus, amb un increment d'entorn del 30% des de principis d'any.
"El preu 'spot' de l'urani ha augmentat a 32,50 dòlars per lliura a causa de la incertesa que envolta el possible impactes del Covid-19 en la cadena de subministrament de combustible nuclear", destaca Berkeley Energia, afegint que els analistes esperen un major enduriment de les condicions del mercat, ja que l'actual dèficit estructural de subministrament en el mercat mundial d'urani es veu agreujat per aquestes i altres possibles interrupcions del subministrament per la crisi del coronavirus.