siemens energy anticipe une perte nette annuelle plus importante que prevu

Siemens Energy està “passant pàgina” a un “capítol problemàtic” de la seva història. Així ho creuen els estrategs de Berenberg, que han analitzat els resultats presentats per la companyia aquest dimecres. Com diuen, malgrat que la crisi de Siemens Gamesa ha arrossegat el grup a unes pèrdues històriques de 4.588 milions d'euros en el seu exercici fiscal 2023, cosa que demostra que la situació actual és "increïblement complicada", ells creuen que "sembla que hem superat el pic de pèrdues i males notícies".

Els analistes de la companyia alemanya remarquen que "atès també que no hi ha una necessitat aparent d'augmentar el capital, això hauria de ser ben rebut" pel mercat, que espera ja la celebració del 'Capital Markets Day' (CMD) de la companyia previst per al 21 de novembre. De fet, creuen que aquesta cita "hauria de servir com a punt d'inflexió per a les accions".

Sí que és clar, remarquen des de Berenberg, que Siemens Energy "necessita des de fa temps controlar la situació a Gamesa", encara que creuen que els esdeveniments de l'últim mes, que "han generat una important volatilitat en els preus de les accions", són part d'"un procés necessari" abans de l'"important" dia dels inversors de la setmana que ve.

"Si bé nosaltres també critiquem algunes de les accions que s'han pres els últims 12 a 18 mesos, la 'nova notícia' que importa avui per a la cotització", diuen és la següent: en primer lloc, que "la situació a Gamesa no ha empitjorat i sembla que està millorant més del que molts esperaven l'any fiscal 24 (s'espera que les pèrdues es redueixin a la meitat interanual, abans d'assolir el punt d'equilibri el 2026)”.

Per a aquests experts, “els nivells de confiança en aquesta guia naturalment se centraran en la convocatòria de resultats i en el CMD”. En segon lloc, esmenten la venda del hòlding Siemens India a Siemens AG per 2.100 milions d'euros, que "està en consonància amb informes recents dels mitjans de comunicació, cosa que posa fi a un tema que altrament seria complicat".

Finalment, assenyalen que la guia per a l'any fiscal 24 “suposa una sortida de flux de caixa (FCF) de -1.000 milions d'euros, que juntament amb els ingressos de les alienacions en un rang de 2.500 milions a 3.000 milions d'euros (creiem que l'extrem superior d'aquest rang és més probable) implica una posició d'efectiu neta l'any fiscal 24 (havent finalitzat l'any fiscal 23 amb un deute net de 800 milions d'euros), que no caldrà una ampliació de capital per apuntalar el balanç, al nostre parer", diuen.

Pel que fa a l'orientació per a l'any fiscal 24, indiquen que s'espera un creixement d'ingressos comparable en un rang del 3% al 7% i un marge de benefici abans de partides especials entre el –2% i el +1%. A més, s'estima que el benefici net serà de "fins a 1.000 milions d'euros" (incloent-hi els impactes de les desinversions, l'acceleració de la transformació de la cartera i la pèrdua de 2.000 milions d'euros a Gamesa).

"La guia de creixement orgànic de Gamesa del 0% al +4% ens ha sorprès a l'alça, havent assumit que les caigudes d'ingressos impulsades per la selectivitat al sector onshore no serien més que compensades per l'offshore. També observem un creixement del 18%-22% a les tecnologies de xarxa", apunten.

I a Berenberg es mostren també agraïts per la guia sobre l'any fiscal 26. “Afortunadament, s'ha proporcionat orientació fins al 2026 (assumim que això podria no passar fins al CMD)”, i ara “s'espera que el grup creixi al voltant de un dígit mitjà, impulsat principalment per un creixement de dos dígits a Grid Technologies, un creixement d'un dígit alt en Transformació de la Indústria, un creixement d'un dígit baix a Gamesa (a causa de la selectivitat a onshore, segons la nostra opinió) i ingressos estables a Serveis de Gas".

També s'espera que els marges del grup estiguin en un rang del 5% al 7%, "amb Gamesa en equilibri", amb ingressos nets al rang de 1.000 milions a 1.500 milions d'euros i entre 1.000 i 2.000 milions d'euros a FCF acumulat.

Finalment, remarquen que Siemens té intenció de celebrar un acord de compra d'accions amb Siemens Energy per adquirir una participació del 18% rn Siemens Ltd. India de Siemens Energy per un preu de compra de 2.100 milions d'euros en efectiu. "Això augmentaria la participació de Siemens en Siemens Ltd India, que cotitza a borsa, del 51% al 69%, mentre que la participació de Siemens Energy disminuiria del 24% al 6%", expliquen.

Amb l'adquisició prevista, Siemens i Siemens Energy "acceleren la separació de les activitats comercials de la filial índia de Siemens", afirmen. El preu de compra reflecteix un descompte del 15% sobre el preu mitjà ponderat per volum de cinc dies hàbils abans del dia de la signatura, i segons l'acord Siemens no oferirà noves garanties a Siemens Energy.

Encara més, Siemens ha acordat amb Siemens Energy mesures financeres indirectes per un total de 1.000 milions d'euros per permetre a tercers constituir garanties per a Siemens Energy. "En primer lloc, Siemens permet a Siemens Energy utilitzar la seva participació del 5% en Siemens Ltd India, valorada en 750 milions d'euros, com a garantia per a les garanties. Si es retira la garantia, Siemens s'ha compromès a comprar fins al 5% de les accions de Siemens Ltd India per 750 milions deuros. En segon lloc, Siemens concedeix ajornaments de pagament en condicions de mercat per un import de 250 milions d'euros, que també es faran servir com a garantia per a les garanties”.

Tot això ha portat els estrategs de Berenberg a mantenir el seu consell sobre la companyia a comprar i el preu objectiu en 25 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador