ep archivo   iag
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de Berenberg han retallat aquest dimecres el preu objectiu d'IAG fins als 135 penics des dels 150 penics, alhora que reiteren el seu consell de mantenir. IAG va publicar els comptes del primer trimestre divendres passat. El hòlding d'aerolínies va perdre 787 milions fins al març. La pèrdua de les operacions del període va ser de 731 milions.

IAG

  • 2,50€
  • 1,84%

"Tenim una visió mixta de la companyia després d'analitzar els seus resultats. Tot i que les reserves arriben al 90% dels nivells del 2019 i que les perspectives de preus s'han reforçat, els problemes per contractar personal amb prou rapidesa, els colls d'ampolla operatius a Heathrow i l'augment dels costos del combustible enterboleixen les perspectives", apunten aquests analistes.

IAG es va enfonsar divendres passat a la borsa (-8,5%), ja que les seves xifres no van convèncer el mercat. Els experts van destacar que havia incomplert previsions a nivell operatiu i el fet que hagués revisat a la baixa la seva previsió de capacitat per al 2022. "Les pèrdues de 700 milions són un recordatori del llarg camí que té al davant", afirmaven des de Hargreaves Lansdown.

Berenberg afegeix aquest dimecres que, encara que sembla improbable que es produeixi una ampliació de capital a curt termini, no descarten del tot que tingui lloc en els propers 2-3 anys. Així mateix, han retallat les seves previsions de capacitat per a aquest 2022 en 3 punts percentuals, fins al 80% dels nivells del 2019.

"Retallem les estimacions per reflectir uns costos de combustible materialment més elevats i una redistribució més lenta de la capacitat, compensada per uns preus més forts", expliquen.

Noticias relacionadas

contador