ep junta general ordinaria de accionistas 2022 de mediaset espana
MEDIASET ESPAÑA

Berenberg ha retallat el preu objectiu de Mediaset Espanya fins als 5,90 euros des dels 6,50 euros previs. La companyia cotitza actualment als 4,34 euros. La companyia alemanya ha reiterat alhora el seu consell de compra.

  • 2,89€
  • -4,24%

El canvi de preu objectiu es produeix després d'una reducció de les estimacions a causa de la debilitat de la publicitat. "En línia amb la nostra reducció de les previsions de despesa en màrqueting a altres mercats europeus, estem retallant les nostres xifres d'ingressos publicitaris a la televisió espanyola", comenten aquests analistes en un informe.

Berenberg considera que l'augment de la inflació i els problemes de la cadena de subministrament pesaran sobre la despesa en màrqueting aquest any i, encara que la publicitat a la televisió al primer trimestre sembla haver crescut a un dígit baix, consideren que l'entorn es deteriorarà.

"Encara que la direcció de Mediaset Espanya ha estat excepcionalment hàbil en la gestió de la base de costos i en la maximització dels ingressos, creiem que hi ha poques oportunitats de compensar una línia superior més feble", afegeixen.

D'altra banda, aquests analistes valoren l'OPA de la matriu MFE sobre Mediaset España i consideren que les sinèrgies de 55 milions d'euros per a finals del 2025 "no són irreals".

Aquesta xifra els sembla baixa en relació amb l'estimada el 2019, quan es va iniciar aquest projecte, encara que assumeixen que les dues empreses han retallat molts costos des d'aquesta data. També observen que aquesta xifra inclou tant beneficis d'ingressos com de costos, amb una contribució més gran dels ingressos (34 milions d'euros per al 2025) que dels costos (21 milions d'euros).

"A causa de l'escassa divulgació d'informació, és difícil dir com en són de realistes aquestes sinergies, però en termes absoluts, continuen sent modestes en comparació amb el negoci combinat", afirmen.

Noticias relacionadas

contador