ep soltec instala un planta de 220 megavatios en mexico que creara 200 puestos de trabajo
SOLTEC - Archivo

Berenberg reafirma aquest dilluns la seva aposta per Soltec després de reunir-se amb la companyia en una trobada mantinguda amb inversors entre el 26 i el 28 de setembre. Així, aquests analistes consideren que "les tendències positives que Soltec està observant al sector i la seva recent i sòlida publicació (de resultats) del segon trimestre estan força desconnectats de l'evolució negativa de la cotització".

  • 1,98€
  • 1,23%

En aquest sentit, Berenberg creu que, als preus actuals, Soltec “representa una oportunitat atractiva”.

En general, aquests analistes expliquen que van sortir de la reunió amb l'empresa renovable amb una "actitud positiva, amb una opinió confirmada que les tendències positives del segon trimestre, en particular pel que fa als marges, continuaran i que Powertis es desprendrà de més projectes en fase inicial, a més dels 340MW ja anunciats amb ACEA per al tercer trimestre”.

Entre els propers catalitzadors per a la companyia hi ha els possibles anuncis sobre la desinversió en Powertis i els resultats del tercer trimestre a mitjans de novembre.

ELS MARGES SE SOSTINDRAN

La direcció de Soltec ha insistit que els marges del segon trimestre es poden mantenir en el futur.

"La forta evolució dels marges industrials EBITDA al segon trimestre, amb un 6,4%, que compleix l'objectiu a mitjà termini, s'ha valorat positivament. La direcció ha subratllat que aquest marge es pot mantenir durant el segon semestre i que no s'ha beneficiat d'efectes puntuals", destaquen aquests experts.

En termes d'esforços de mitigació, el més impactant aparentment ha estat renunciar al transport de contenidors i en lloc d'utilitzar el transport a granel, on els preus poden ser fixats amb mesos d'antelació i, per tant, els preus es traslladen completament als clients, cosa que no era possible amb els contenidors. Berenberg remarca que la direcció va destacar que els projectes que s'estan signant ara tenen més marges, encara que la rendibilitat del 2022 continuarà veient-se afectada pels projectes més antics signats el 2021.

Berenberg té un preu objectiu de 8 euros per a Soltec, amb un consell de compra. La companyia cotitza actualment als 4,3 euros.

Noticias relacionadas

contador