bbva caixabank portada

Els experts de Berenberg han elevat els preus objectius de BBVA (fins als 5,80 euros des dels 5,30 euros, mantenir) i de CaixaBank (fins als 4,25 euros des dels 4,10 euros, comprar) després de conèixer els resultats del tercer trimestre i dels nou primers mesos que les dues entitats van publicar a la setmana passada.

  • 5,51€
  • 1,25%

En el cas de BBVA, aquests analistes destaquen que fa la impressió que continuarà el creixement dels ingressos gràcies a la pujada dels tipus d'interès.

"Al nostre parer, això anirà acompanyat d'una normalització del cost de risc del banc, especialment a Mèxic", apunten. "Per tant, si bé, és probable que tinguin lloc millores en els beneficis, creiem que aquestes es produiran a un ritme decreixent", necessiten.

En cotitzar a 6,8 vegades el seu PER estimat per al 2024, amb una prima del 20% respecte al sector, les accions tenen una valoració "bastant ajustada", segons Berenberg. "Elevem el nostre preu objectiu fins als 5,80 euros per acció, però reiterem la nostra qualificació de mantenir", expliquen.

CAIXABANK

La millora del preu objectiu de CaixaBank es produeix després de les caigudes que va registrar l'entitat quan va presentar els resultats a la setmana passada. Com molts altres experts, Berenberg destaca que els comptes del tercer trimestre del banc van estar per sobre del que s'esperava, "encara que sembla que les expectatives del mercat eren molt elevades".

L'únic aspecte negatiu d'aquestes xifres al qual apunten aquests analistes és una acumulació de capital potencialment reduïda el 2023, segons la seva opinió. En tot cas, Berenberg segueix sent optimista sobre això, atesos els matalassos de capital del banc.

CaixaBank ha revisat a l'alça la previsió de marge d'interessos per al 2022 i Berenberg considera que les estimacions del consens per a aquesta magnitud continuen sent massa baixes.

"Amb més revisions a l'alça de previsions per venir, les accions no capturen completament el potencial del banc, tot i que cotitzen amb una prima del 15% enfront del sector, segons el nostre parer", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador