Berenberg ha elevat lleugerament el preu objectiu de Santander després que el banc publiqués els seus resultats del tercer trimestre i dels nou primers mesos aquest dimecres. La companyia alemanya l'ha pujat fins als 3,10 euros des dels 3,05 euros, alhora que ha reiterat el seu consell de mantenir.
- 4,34€
- -4,08%
Santander ha comunicat aquesta setmana un benefici de 7.316 milions als nou primers mesos, xifra que suposa un increment del 25%. Sense comptar el càrrec extraordinari de 530 milions d'euros al mateix període del 2021, el benefici ordinari va créixer un 15%. Els ingressos totals van augmentar un 12%, fins als 38.639 milions d'euros.
"La línia alta de negoci de Santander seguirà beneficiant-se de la pujada dels tipus d'interès a les principals zones geogràfiques", comenten aquests analistes. "És probable que això compensi amb escreix l'augment dels costos derivats de la inflació més gran", afegeixen.
No obstant això, des de Berenberg continuen tenint dubtes sobre les perspectives de pèrdues de crèdit del banc durant els darrers anys, especialment al Brasil. "Malgrat cotitzar a 5,6 vegades el nostre BPA (benefici per acció) estimat per al 2024, en línia amb el sector, creiem que es poden trobar millors rendibilitats ajustades al risc en altres llocs. Per això, reiterem la nostra qualificació de mantenir", expliquen.
"LES PRESSIONS DE COSTOS PROBABLEMENT AUGMENTARAN"
Els costos van augmentar un 12% interanual durant els nou mesos del 2022, amb l'objectiu de mantenir el creixement dels costos per sota de la taxa d'inflació combinada de les geografies.
"Als mercats emergents i a Polònia, els costos de personal es van incrementar en línia amb la inflació, mentre que a Espanya i Portugal els acords sindicals existents han mantingut a ratlla el creixement dels costos, fins ara. No obstant, és probable que la renovació dels convenis a Espanya afegeixi més pressió als costos externs", adverteixen des de Berenberg.
"Si bé, preveiem que els costos del grup augmentin un 4% anual als propers dos anys, això va acompanyat d'un increment dels ingressos i amb una ràtio de costos/ingressos estable al voltant del 46%", necessiten.
EL BENEFICI DEL COST DE RISC A BRASIL TARDARÀ A MATERIALITZAR-SE
El benefici del CoR (cost de risc) al Brasil pel canvi de mix trigarà a materialitzar-se, assenyalen aquests experts. Santander espera ara que el cost de risc (CoR) al Brasil se situï en 450-460 punts bàsics, marginalment més alt que l'extrem superior del rang d'orientació anterior de 400-450 punts bàsics.
"Encara que Santander està creixent en préstecs de baix risc i garantits al Brasil, al nostre parer, passarà temps abans que es vegi una millora significativa en la qualitat dels actius a partir d'aquest canvi de mix. Per tant, esperem que el CoR al Brasil segueixi sent elevat durant els propers anys. Les provisions addicionals del grup podrien proporcionar cert suport a les pèrdues de préstecs estimades per al 2023; no obstant això, això seria petit en termes relatius en comparació amb els seus homòlegs de la UE", explica Berenberg . "Preveiem que el CoR del grup arribarà a un màxim el 2023 d'uns 130 punts bàsics. Les nostres estimacions del CoR són un 10% superiors a les del consens", afegeix.