ep archivo   caixabank 20240530180204
CAIXABANK - Archivo

Els estrategs de Berenberg confien, i molt, en CaixaBank. No només mantenen la seva recomanació de comprar el valor, sinó que, a més a més, acaben d'elevar el preu objectiu que atorguen als seus títols fins als 6,20 euros, des dels 5,75 euros anteriors, de manera que atorguen al banc un potencial de revaloració del 20%. Així mateix, han augmentat les estimacions de guanys entre un 4% i un 5%.

  • 5,48€
  • 0,18%

La millora dels experts de l'empresa alemanya es produeix abans que l'entitat financera presenti els resultats del segon trimestre i del primer trimestre, el proper 31 de juliol.

"Esperem que la resiliència operativa de CaixaBank s'hagi mantingut al segon trimestre, amb relativa estabilitat al marge d'interessos (NII) mentre que els ingressos per comissions comencen a recuperar-se gradualment", diuen els analistes de Berenberg en un informe, que comenten també que “és probable que es publiquin anuncis provisionals de distribució de capital juntament amb els resultats del segon trimestre”.

És a dir, creuen que CaixaBank anunciarà el repartiment d'un dividend, de manera que preveuen una remuneració per acció provisional de 0,13 euros.

"En la nostra opinió, la valoració continua sent atractiva, ja que les accions cotitzen a 7,3 vegades el nostre benefici per acció (BPA) per al 2025, una petita prima per al sector", comenten els estrategs de la casa alemanya.

Més al detall, expliquen, sobre el NII, que la seva "resistència" probablement continuarà al segon trimestre. "Preveiem 2.750 milions d'euros de NII per a CaixaBank" de l'abril al juny, "una xifra lleugerament inferior intertrimestral però un augment interanual del 12%".

"La migració cap a dipòsits a termini més costosos continua, però el ritme continua sent lent", afegeixen els analistes de Berenberg, que recorden que "les betes dels dipòsits totals a nivell sectorial han augmentat només 50 punts bàsics des del primer trimestre".

A més, afegeixen, "els volums de préstecs semblen evolucionar millor del que s'esperava inicialment, i els nous préstecs hipotecaris comencen a superar les amortitzacions". Sense oblidar que "el benefici del venciment parcial de la cobertura de dipòsits de CaixaBank a finals del primer trimestre (vent de cua de l'1% del NII) serà visible al segon trimestre".

"Les nostres estimacions del NII del segon trimestre estan en línia amb el consens, però les nostres estimacions del NII per al 2024 estan un 1% al davant", indiquen.

INGRESSOS PER SERVEIS

Pel que fa als ingressos per serveis, a Berenberg estimen que hi haurà una "recuperació gradual". "Esperem que la dinàmica dels últims trimestres en els ingressos per serveis de CaixaBank continuï al segon trimestre, però amb una magnitud més suau", remarquen.

I és que malgrat el repunt dels nous préstecs a nivell sectorial al segon trimestre, segons la seva opinió "és probable que les comissions bancàries segueixin sent moderades". De fet, apunten que els volums mitjans al negoci d'inversió de CaixaBank van augmentar un 3% intertrimestral, mentre que les entrades anualitzades van ser sòlides amb un +4,5%.

"Pel segon trimestre, preveiem 919 milions d'euros d'ingressos per comissions (un augment interanual de l'1%) i 290 milions d'euros d'ingressos per assegurances (un augment interanual del 13%)", diuen. Després d'això, indiquen que per al conjunt 2024 estimen "un creixement combinat del voltant del 2% per als ingressos per tarifes i assegurances, en línies generals en línia amb les previsions".

Un altre punt a favor de CaixaBank que veuen a Berenberg és que la qualitat dels actius "segueix sent benigna". En aquest sentit, els experts de la companyia alemanya comenten que el dinamisme de l'economia espanyola s'ha mantingut al segon trimestre, impulsat per l'impuls del turisme i la fortalesa de la creació de nous llocs de treball, sense oblidar que l'índex de gestors de compres espanyol s'expandeix i la confiança dels consumidors i el consum es continuen recuperant.

"En aquest context, al nostre parer, és probable que la qualitat dels actius de CaixaBank segueixi sent benigna al segon trimestre", assenyalen, alhora que preveuen un "cost de risc d'aproximadament 25 punts bàsics per al segon trimestre, i els 800 milions d'euros de comissió de superposició del banc hi afegiran un suport addicional”.

DIVIDEND

Finalment, comenten que la ràtio CET1 de CaixaBank al primer trimestre del 2024 se situa al 12,05% proforma per a l'última recompra de 500 milions d'euros. "Preveiem una acumulació de capital d'aproximadament 25 punts bàsics al segon trimestre impulsada per la rendibilitat orgànica, cosa que elevaria la seva ràtio CET1 del segon trimestre al 12,3%".

I també esperen que CaixaBank "pugui introduir un dividend per acció provisional amb càrrec als beneficis del primer semestre". Concretament, preveuen una retribució de 0,13 euros (un pagament del 35% dels beneficis del primer semestre).

"A més de l'última recompra anunciada, preveiem que CaixaBank podria executar dues recompres més de mida similar i pagar un dividend per acció final de 0,28 euros amb càrrec als beneficis del 2024 (taxa de pagament total d'aproximadament el 80%, rendiment total del 12,2%)”. I com a tal, creuen que l'entitat "pot complir el seu objectiu de distribució de capital acumulat de 12.000 milions d'euros amb els beneficis del període 2022-24".

contador