JP Morgan i Goldman Sachs retallaven recentment els seus preus objectius sobre Telefónica. El primer el situava per sota del preu actual de cotització (als 6,2 euros des dels 8,5 euros anteriors) i el segon el reduïa fins als 7 euros des dels 7,7 euros. Berenberg ha fet el mateix aquest dimarts.
- 4,30€
- 0,84%
Encara que en aquest cas, l'entitat alemanya veu més potencial en Telefónica que els bancs d'inversió nord-americans, malgrat que la retallada ha estat significatiu: des dels 11 euros fins als 9,2 euros per acció. Això sí, segueix recomanant comprar en un informe sobre Telefónica que titula 'Keep calm and focus on FCF' ('Manteniu la calma i fixeu-vos en el free cash flow').
"Els dimonis de les divises tornen a turmentar la direcció de Telefónica. (...) Les actuals condicions macroeconòmiques retardaran el procés de despalanquejament, que és l'ingredient clau perquè els inversors reticents al risc revisin la història (de Telefònica)", assenyalen aquests experts.
Berenberg afegeix que Telefónica ofereix una "atractiva -i coberta- rendibilitat per dividend del 6%, una de les històries més segures del sector i una posició avançada en la digitalització de xarxes, que hauria de proporcionar eficiències enfront dels seus iguals europeus".
LA GENERACIÓ DE CAIXA A ESPANYA MILLORARÀ
Els experts de Berenberg consideren que, malgrat un entorn competitiu més fort que a principis d'any, l'estratègia de Telefónica li permetrà un creixement sostingut en el flux de caixa operatiu a mitjà termini. "En la nostra opinió, això es deriva d'una posició millorada tant als segments més baixos com als més alts del mercat, així com dels majors beneficis de les mesures d'eficiència, com l'alentiment del desplegament de fibra fins a la llar, el tancament d'oficines centrals i els augments de productivitat derivats de la digitalització avançada", expliquen aquests analistes.
BRASIL: LENT PERÒ RESISTENT
Les condicions macroeconòmiques i l'avançada migració del prepagament a postpagament han portat Telefónica a tenir un exercici inferior al dels seus dos principals competidors al Brasil. "Creiem que la direcció ha posat en marxa una estratègia que permet al grup créixer a mitjà termini, ja que el negoci fix es recuperarà i es beneficiarà de les inversions actuals en fibra. Al mateix temps, la generació de flux de caixa resistent al Brasil es veurà impulsada durant els propers dos anys per alguns estalvis en impostos de caixa", assenyalen des de Berenberg.
Malgrat aquesta visió de fons positiva, aquests experts han revisat les seves previsions sobre Telefónica davant les recents caigudes en les divises als mercats emergents. "Després de les recents caigudes en les divises emergents, les nostres estimacions tenen en compte un escenari de divises molt més conservador per a Llatinoamèrica", assenyalen. "Les nostres estimacions d'EBITDA del grup per 2018-2019 estan al 2,4%, per sota de l'últim consens de Bloomberg", conclouen.