acciona energia peru
Acciona Energía.

La institució financera alemanya Berenberg reafirma aquest dimarts la seva confiança en Acciona Energía malgrat l'advertència de beneficis (profit warning) que la companyia va anunciar dijous passat i que el va portar a registrar fortes caigudes divendres a la borsa (-5,29%). Acciona Energía espera ara un EBITDA total més baix per a l'any fiscal 2024 (sense donar una guia específica) que els 1.400 milions d'euros comunicats al febrer (1.100 milions d'euros d'EBITDA de generació), a causa dels preus més baixos de l'electricitat a Espanya i d'una generació menor del previst.

  • 19,73€
  • 2,60%

Acciona Energía i Acciona (que també va caure divendres) van rebotar ahir dilluns amb ganes. Avui Berenberg diu que continua aconsellant comprar la filial de renovables d'Acciona, amb un preu objectiu de 26,50 euros, perquè "seguim còmodes amb les nostres estimacions, que ja estaven per sota de la guia anterior als 1.300 milions d'euros (1.000 milions d'euros d'EBITDA de generació)”. A més, afegeix que ha notat la "millora significativa" dels preus de l'electricitat a Espanya durant les últimes setmanes.

"Els títols (d'Acciona Energia) van caure un 5% després de l'anunci, però creiem que segueixen infravalorats i reiterem la nostra qualificació de comprar".

PREUS MÉS BAIXOS DE L'ENERGIA A ESPANYA

Els factors principals de la rebaixa de l'EBITDA per a l'any fiscal 2024 han estat els preus més baixos de l'energia a Espanya i una producció total d'energia menor del que s'esperava.

La 'guidance' inicial es basava en un preu mitjà a Espanya de 65 EUR/MWh, però els preus van ser molt més baixos del febrer a l'abril, en part a causa d'una forta disponibilitat hidroelèctrica.

"No obstant, de cara al futur, els preus base a un mes a Espanya han pujat recentment per sobre dels 55 EUR/MWh, mentre que les corbes de futur apunten a preus que pujaran encara més al segon semestre, probablement ajudats pels recents preus més alts del gas natural i del carboni. Tot i que no hi ha garanties que aquests preus futurs més alts es facin realitat, poden permetre a les empreses assegurar-se avui uns preus més alts mitjançant cobertures financeres a curt termini”, afirma Berenberg.

Aquests analistes recalquen que aquests preus futurs més alts haurien d'ajudar les cobertures i els preus dels PPA (acord de compra d'energia). "Fins ara, Acciona Energía ha contractat al voltant del 35-40% de la producció del 2025 a un preu mitjà de 60 EUR/MWh. L'empresa en general apunta a un 80% de volums contractats a Espanya, i amb el preu base a un any ara als 75 EUR/MWh, hauria de poder augmentar la cobertura del 2025 amb preus més alts. Això també hauria d'ajudar a augmentar la demanda d'acords de compra d'energia”.

Així mateix, la companyia alemanya explica que el recurs eòlic s'hauria de normalitzar. La generació d'energia ha estat per sota del que s'esperava durant el primer trimestre, a causa d'en part a un recurs eòlic persistentment baix a tot el portafoli i de retallades econòmiques més grans del que s'esperava.

"El factor de càrrega mitjana va ser del 30,5% a nivell internacional (enfront del 33,4% al primer trimestre del 2023) i del 28,2% a Espanya (enfront del 29,2% al primer trimestre del 2023). Les retallades més grans reflecteixen períodes de preus baixos de l'energia, que podrien tornar-se més comuns a Espanya, però esperem que el recurs eòlic es normalitzi a tot el portafoli amb el temps”.

Noticias relacionadas

contador