ep archivo   fachada de la sede de mapfre a 10 de abril de 2023 en madrid espana mapfre es una
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Berenberg manté la recomanació de vendre sobre Mapfre i ara rebaixa el preu objectiu de la companyia fins als 1,7 euros, des dels 1,73 euros per acció. Els analistes consideren que “el govern corporatiu segueix sent un problema”. "Continuem pensant que hi ha oportunitats d'inversió més atractives a altres parts del sector d'assegurances", diuen.

  • 2,30€
  • 0,52%

Com recordeu, Mapfre ha dut a terme canvis recents en el consell d'administració, atès que amb el director general de Mapfre Assistència i vicepresident del consell, Ignacio Baeza Gómez, es jubila i, per tant, deixa el consell el proper 1 de gener de 2024.

"Esperem que es nomeni un nou membre de la junta directiva durant els propers mesos. Si bé, aquesta és una oportunitat perquè Mapfre nomeni un conseller independent, creiem que el nomenament probablement serà un altre membre de l'equip de gestió executiva", assenyalen a Berenberg.

A més, el director financer, Fernando Mata, també ha estat ascendit de membre del consell a vicepresident tercer. "No hi ha canvis en els drets de vot en convertir-se en vicepresident, tot i que creiem que encara no hi ha prou membres veritablement independents al consell de Mapfre o al seu consell d'accionistes majoritaris".

Segons la seva opinió, el govern corporatiu de Mapfre "ha estat un factor que ha contribuït al pobre historial del grup en el compliment dels seus objectius estratègics i en la manca de creixement de dividends". "El feble govern corporatiu de la companyia continua sent una part clau de la nostra tesi d'inversió", afegeixen.

Precisament, pel que fa als dividends, la companyia ha mantingut el pagament a compte estable en els seus resultats del primer semestre del 2023, en línia amb els nivells del 2016, “i no creiem que sigui probable que augmenti el dividend durant els propers 12 mesos. En la nostra opinió, això mantindrà la valoració de Mapfre dins del seu rang actual".

D'altra banda, els experts de Berenberg destaquen que hi ha riscos a la baixa per a les estimacions del consens: "Reduïm les nostres estimacions per reflectir el feble entorn automotor i l'amortització als EUA, així com la nostra expectativa d'un feble exercici de les línies personals a Iberia".

Creuen que hi ha risc a Iberia i continuen sent cautelosos amb les asseguradores d'automòbils a Europa continental i als EUA. "Creiem que Mapfre va registrar un augment de les primes dels nou mesos del 2023 del 5,1% i un descompte de l'1,1% en el recompte de pòlisses, cosa que implica que els preus van pujar un 6,2%", assenyalen. A més, durant els resultats del tercer trimestre, la companyia va amortitzar el fons de comerç de les operacions d'assegurances als EUA en 75 milions d'euros (11% del valor comptable) per reflectir el feble entorn operatiu. "Aquesta prova de deteriorament també es realitzarà als resultats de final d'any i l'assenyalem com un risc".

Noticias relacionadas

contador