Berenberg ha pujat el preu d'objectiu d'Oracle fins als 130 dòlars per acció des dels 123 dòlars per títol previ i reitera la seva recomanació de mantenir el valor. Els estrategs de la companyia alemanya han dut a terme aquesta millora de valoració gràcies als més de 30 contractes relacionats amb la intel·ligència artificial (IA), i per valor de 12.500 milions de dòlars, que la companyia va donar a conèixer durant la presentació dels resultats.

  • -
  • -

"El recent augment en la cartera de comandes impulsada per la IA d'Oracle suggereix que hi ha una demanda insaciable d'infraestructura d'IA a mesura que les empreses s'afanyen a desenvolupar funcions i productes d'IA i, fins ara, l'oferta no pot seguir el ritme de la demanda", indiquen els experts.

De fet, creuen que Oracle, amb el negoci d'Oracle Cloud Infraestructure (OCI), està ben posicionat per omplir aquest buit d'oferta.

Cal destacar que la tecnològica va anunciar un acord amb Google per crear interconnexions entre els seus centres de dades respectius i es planeja que 12 centres de dades OCI estiguin disponibles a Google Cloud.

"Això segueix a una interconnexió similar que Oracle ha estat establint amb Microsoft Azure des de l'any passat (avui hi ha 11 centres de dades OCI Azure actius, i s'espera que n'hi hagi més en línia). Anticipem que una associació amb Amazon Web Services (AWS), l'últim i més gran dels tres principals hiperescaladors, és una possibilitat", afegeixen. Així mateix, Oracle també va comunicar una aliança amb OpenAI per entrenar ChatGPT a Oracle Cloud.

En aquest sentit, a Berenberg es mostren positius sobre les creixents associacions al núvol d'Oracle, ja que estimen que “l'estratègia oberta redueix les barreres de migració al núvol per als clients de bases de dades d'Oracle i, per tant , podria impulsar-ne més migracions".

No obstant això, Oracle no és immune als obstacles macroeconòmics a l'espai del programari. És més, les xifres del quart trimestre es van quedar per sota de les estimacions. I el creixement, interanual en moneda constant, en el negoci de programari com a servei (SaaS) es va desaccelerar durant el període al 10%, des de nivells de creixement de mitjans de l'adolescència durant els primers nou mesos de l'any.

"Anticipem que aquests obstacles es mantindran durant tot l'any, però creiem que la debilitat en SaaS es veurà compensada per la fortalesa en el negoci OCI", subratllen els analistes germànics.

Tot i que Oracle no serà l'únic que experimentarà obstacles macroeconòmics al programari empresarial el 2024 a mesura que les empreses augmentin l'escrutini dels pressupostos i les despeses.

"Gràcies a l'impuls de les comandes i a més visibilitat de les perspectives de creixement dels ingressos del núvol a curt termini, millorem les nostres estimacions d'ingressos bruts i benefici per acció en un 1% i un 2% respectivament, i augmentem el nostre preu objectiu fins als 130,00 dòlars (des dels 123,00 dòlars)", conclouen a Berenberg.

Noticias relacionadas

contador