ep archivo   sede nacional de repsol
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

Els analistes de Berenberg han millorat la valoració sobre Repsol fins als 15,50 euros per títol des dels 14,20 euros previs i han reiterat el seu consell de mantenir el valor.

  • 11,68€
  • -1,48%

"La transformació continua", assenyalen a l'empresa germànica, que posen el focus en què ara, Repsol, després de la venda dels seus actius upstream al Canadà i l'adquisició de ConnectGen per 768 milions de dòlars, "té la cartera per assolir el objectiu de 20 GW d'actius renovables desenvolupats per al 2030, des dels 2,3 GW operatius actualment amb 1,1 GW més en construcció".

Els resultats de Repsol han estat en línia amb el que esperava el consens i de cara al quart trimestre i el 2024 a Berenberg destaquen que, "si bé la valoració continua sent atractiva (5x P/E 2024E), els marges de refinació s'han allunyat dels màxims del tercer trimestre i l'atenció se centrarà en la resiliència dels fluxos d'efectiu heretats i el progrés en la construcció del negoci amb baixes emissions de carboni".

En aquest sentit, remarquen que atès que el palanquejament continua sent baix, "hi ha marge per a noves recompres el 2024", que podrien comunicar-se a l'actualització estratègica del febrer.

Així mateix, indiquen que Repsol ha incrementat el dividend del gener del 2024 un 14% interanual fins als 0,40 euros per acció, i ha donat una rendibilitat per dividend implícita del 5,7% per al proper exercici.

La companyia també planeja cancel·lar 60 milions d'accions més al quart trimestre, amb un retorn total per als accionistes per al 2023 d'uns 2.400 milions d'euros. "Amb un CFFO esperat superior a 7.000 milions d'euros, això representa un pagament del voltant del 35%, per sobre del rang d'orientació del 25-30%", expliquen a Berenberg.

"El palanquejament continua sent baix en general, 5,9%, ajudat pels ingressos de la desinversió provinents de la venda del 25% del negoci upstream", insisteixen.

Els estrategs de Berenberg, a més, han actualitzat les seves estimacions per als resultats de l'exercici 2023/2024 i n'eleven el seu benefici per acció (BPA) un 15% a causa dels preus més alts de les matèries primeres i els millors marges de refinació assumits.

Noticias relacionadas

contador