• No obstante això, aquesta xifra representa una millora respecta a la pèrdua de 3.800 milions de dòlars del segon semestre de 2015
  • L'espanyol José Viñals presidirà l'entitat l'1 de desembre de 2016
  • Les accions de l'entitat pugen un 6,26% fins a les 626,50 lliures
standard chartered, stanchart, stan

Standard Chartered ha tornat als beneficis en el primer semestre de l'any. L'entitat ha registrat un benefici net de 394 milions de dòlars, una xifra que és un 66,3% menor que l'any anterior. No obstant això, aquest benefici representa una millora significativa respecte a la pèrdua de 3.800 milions de dòlars del segon semestre de 2015. Aquests resultats arriben abans de la incorporació de l'espanyol José Viñals com a president.

  • 8,38£
  • 0,17%

Las acciones de la entidad contizan con subidas del 6,26% hasta las 626,50 libras. El pasado mes de febrero los títulos tocaron un mínimo de los últimos 18 años y desde esa fecha han ganado alrededor del 60%. Las acciones de Standard Chartered siguen de cerca la evolución del precio del petróleo por su presencia en economías emergentes, tal y como informan en MarketWatch.

Llegiu també: De l'FMI a la City: José Viñals presidirà el banc britànic Standard Chartered

El benefici net dels sis primers mesos de l'any va ser de 394 milions de dòlars, un 66% menys que l'any anterior

INGRESSOS DE L'ENTITAT

Els ingressos per operacions de Standard Chartered van sumar un total de 6.935 milions de dòlars (6.304 milions d'euros), un 21% menys que un any abans, amb una caiguda del 20% dels ingressos nets per interessos i del 22% d'altres ingressos com a comissions o intermediació.

L'entitat va assumir càrregues per reestructuració de 115 milions de dòlars (104 milions d'euros) i va anunciar que el consell ha decidit no declarar el repartiment de dividend provisional ordinari per a l'exercici 2016.

"El consell reconeix la importància dels dividends per als accionistes (...) i al mateix temps preservar fortes valoracions de capital", va declarar John Peace, president de Standard Chartered, qui va apuntar que el consell revisarà la seva postura a final d'any.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

BREXIT I VIÑALS

D'altra banda, Peace va reconèixer que després del resultat del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la UE hi ha un cert grau d'incertesa a l'economia, encara que va subratllar que la major part del negoci de l'entitat està en altres parts del món i es veu relativament menys afectat.

L'espanyol José Viñals, que exercia el càrrec de conseller financer i director d'Assumptes Monetaris i Mercats de Capitals del Fons Monetari Internacional (FMI), s'unirà al consell de Standard Chartered el proper 3 d'octubre i succeirà a John Peace com a president de l'entitat l'1 de desembre de 2016.

Llegiu més:

BBVA: mientras se respeten los mínimos del Brexit hay lugar para la esperanza

Familias y empresas notan ya las consecuencias del Brexit

El Brexit provoca que los bancos británicos almacenen dinero en efectivo

El Banco de Inglaterra aliviará las exigencias de capital a la banca tras el Brexit

El Banco de Inglaterra reitera los peligros del Brexit y habla de riesgos globales

contador