peio belausteguigoitia bbva apie2023
APIE

La filial italiana de BBVA continua creixent. Després de captar fins a 160.000 clients el 2022, el banc basc ha assenyalat que espera tancar l'actual exercici 2023 amb 320.000 clients al país transalpí amb la proposta 100% digital.

  • 9,29€
  • 2,09%

“Hem superat de molt les xifres previstes”, ha indicat Peio Belausteguigoitia, country manager de BBVA a Espanya.

No obstant, el relatiu èxit de la seva filial transalpina no ha empès a llançar-se a buscar nous mercats. Durant la seva intervenció als Cursos d'Estiu de l'APIE i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Belausteguigoitia ha assenyalat que el banc està “analitzant com van les coses” per exportar aquest model a altres territoris, alhora que ha reconegut que l'experiència italiana "està sent positiva".

Així mateix, el country manager d'Espanya ha destacat que BBVA ha captat 476.000 nous clients a Espanya entre el gener i el maig, un 11% més que durant el mateix període de l'any anterior. Segons les dades aportades per Belausteguigoitia, l'entitat capta un de cada cinc clients que canvia de banc o obre un nou compte al país.

El 50% dels clients que captem és a través del canal digital. Fa molts anys que treballem amb aquesta estratègia, que era clau. Més enllà del nombre de clients captats, és molt important la vinculació dels clients durant els primers mesos de BBVA”, ha destacat el directiu de BBVA. En aquest sentit, Belausteguigoitia ha subratllat que més del 70% dels usuaris han domiciliat la seva nòmina o contractat algun producte durant els sis primers mesos treballant amb BBVA.

Finalment, el responsable del negoci espanyol de BBVA ha destacat la “sòlida” posició financera, amb nivells de capital i liquiditat “molt reforçats” i un nivell de morositat “molt baix”. De fet, Belausteguigoitia ha destacat que el banc biscaí no espera que la morositat escali fins a un nivell “preocupant” al segon semestre de l'any i que les dades amb què treballa l'entitat en el dia a dia són “positives”.

Noticias relacionadas

contador