ep archivo   logo de una oficina de tsb filial de banco sabadell en una calle de londres
TSB / PROFESSIONAL IMAGES (UK) - Archivo

L'autoritat britànica de regulació prudencial (Prudential Regulation Authority o PRA, per les sigles en anglès) ha donat llum verda a la presa de control indirecte per part de BBVA de TSB Bank, filial bancària de Banc Sabadell al Regne Unit. "Aquesta autorització és una de les condicions a què estava subjecta l'oferta de compra als accionistes de Banc Sabadell i un pas necessari per completar-la, atès que TSB passaria a formar part del Grup BBVA", ha explicat el banc basc en una nota de premsa.

  • 1,90€
  • 0,48%
  • 9,46€
  • 0,55%

L'autoritat britànica de regulació prudencial és l'encarregada de supervisar al voltant de 1.500 entitats, entre bancs i asseguradores. I una n'és el banc britànic TSB, participat per Banc Sabadell.

BBVA va presentar una oferta de compra de les accions de Banc Sabadell als seus accionistes el 9 de maig passat, que s'iniciarà un cop rebi les autoritzacions regulatòries necessàries.

Des de llavors, BBVA ha rebut el vistiplau a l'operació per part de les autoritats de competència de diversos països on Banc Sabadell té presència (Estats Units, França, Portugal i el Marroc).

"Entre els propers passos pendents abans d'iniciar l'oferta de compra als accionistes de Banc Sabadell, destaca l'autorització de l'oferta esmentada per part del Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)", ha indicat BBVA.

En aquest sentit, el mercat espera que tant el BCE com la CNMV autoritzin l'OPA hostil. Tot i això, el principal obstacle rau en la postura del govern espanyol.

Aquest mateix dilluns, el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, va reiterar l'oposició a l'operació pels problemes de competència que pot causar i la reducció de serveis financers a la ciutadania.

contador