BBVA ha destacat aquest dimecres, durant una presentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb motiu d'un esdeveniment amb inversors, que el banc bilbaí es troba en “bona posició per aconseguir els objectius marcats per al 2024 al seu Investor Day, com una ROTE del 14%. També ressalten les bones perspectives en termes de creació de valor per a l'accionista, amb una rendibilitat per dividend del 6,3% (16 de setembre).
- 9,11€
- -1,53%
El document enviat a l'organisme regulador serà presentat en una conferència organitzada per Bank of America (BofA) pel conseller delegat de l'entitat, Onur Genç. BBVA hi destaca la “trajectòria i capacitat del banc per créixer de forma rendible i generar valor per als seus accionistes”.
El banc també reitera la millora de les perspectives de negoci per al 2022 a dos dels seus principals mercats: Mèxic i Espanya. "Així, preveu que a Espanya el crèdit creixi a un ritme d'un dígit baix al conjunt de l'any i el marge d'interessos s'incrementi al voltant d'un 5%. A Mèxic, el creixement esperat de la cartera creditícia el 2022 és de doble dígit mentre que el marge d'interès creixerà al voltant del 20%”, asseguren des del BBVA.
La companyia presidida per Carlos Torres també preveu “un bon comportament dels indicadors de qualitat creditícia, amb una previsió del cost del risc el 2022 per al Grup BBVA per sota dels 100 punts bàsics, en línia amb l'any anterior, malgrat la complexitat de l'entorn".
Així mateix, BBVA subratlla “el seu lideratge en rendibilitat al sector bancari al llarg dels anys, amb un marge net en relació amb els actius ponderats per risc del 3,9% enfront del 2,8% dels seus competidors a Europa”, així com “una rendibilitat mesurada a través de la ROTE del 14,3%, superior al 8,7% dels seus competidors”.
El banc biscaí també posa l'accent en la “història de transformació digital de BBVA”, que serveix, explica, “com a catalitzador de l'eficiència i el creixement”. "N'és una prova que BBVA ha registrat un rècord d'adquisició de clients durant el primer semestre de l'any, amb 5,3 milions de nous clients, més del doble que fa cinc anys", afegeixen. El 55%, indiquen, s'ha unit al banc per via digital, “quan el 2017 n'eren tan sols el 6%”. “A més, gairebé el 77% de les vendes del grup es fan per canals digitals”, afegeixen.
Altres indicadors que destaca el BBVA són la trajectòria dels seus ingressos, benefici per acció i valor tangible per acció més dividends. El banc assenyala que entre el 2019 i el juny del 2022, el seu marge brut ha crescut un 3,2% (en taxa de creixement anual composta o CAGR), “significativament per sobre de l'1,9% de la seva competència europea”, cosa que “s'ha traduït en una progressió del benefici per acció superior als comparables (+93% enfront del +74%)”. Per acabar, el valor tangible per acció més dividends (també en taxa de creixement anual composta) s'ha incrementat “un 9,2%, enfront del 5,4% d'aquests mateixos competidors”.
Pel que fa a la creació de valor, BBVA recorda que les decisions estratègiques de l'entitat estan sempre alineades amb l'objectiu de crear valor per als accionistes. En aquest sentit, destaca que la seva retribució total per a l'accionista (incloent-hi dividends i comportament de l'acció) ha augmentat un 27% des del 2019 fins a l'actualitat i subratlla com a principals fortaleses del valor la digitalització, innovació i la sostenibilitat, així com la seva quota de mercat en els segments de negoci de més valor, que és “superior a la seva quota natural de préstecs a cada país”.
“BBVA estaria així ben preparat per afrontar el nou cicle econòmic i altres reptes, com la competència de nous jugadors i fintechs”, argumenten. En aquest sentit, BBVA posa en valor “la qualitat i la resiliència del capital de l'entitat per enfrontar desafiaments futurs, amb una ràtio CET1 'fully-loaded' a 30 de juny del 2022 del 12,45%, dins de l'objectiu del banc que se situï a la forquilla entre l'11,5 i el 12% i molt superior al 8,60% del requeriment regulatori SREP que li marca el Banc Central Europeu”.