RBC ha retallat el preu objectiu de BBVA fins als 6 euros des dels 6,40 euros previs després d'incloure als seus càlculs l'impacte de la hiperinflació a Turquia al banc. L'entitat va informar a la setmana passada que aquesta circumstància li costarà 324 milions d'euros del benefici declarat al primer trimestre, que es veurà reflectit als comptes del segon trimestre. Igualment, suposa un impacte positiu a la ràtio de capital CET1 'fully loaded' d'aproximadament +19 punts bàsics.
- 9,17€
- -0,91%
El nou preu encara suposa atorgar a BBVA un potencial de pujada superior al 40%, cosa que porta RBC a reiterar el seu consell de sobreponderar.
"La disminució del nostre preu objectiu es deu a una reducció del 5% en les nostres estimacions per al 2023 a causa d'una menor contribució de Turquia per l'aplicació de la comptabilitat de la hiperinflació, que només es compensa lleugerament pels canvis de divises favorables, especialment a Mèxic", explica la companyia.
RBC afegeix que la menor contribució de Turquia el porta a reduir la rendibilitat total acumulada per als accionistes en 3 anys (2022-2024) en un 7%, fins als 7.900 milions d'euros (dividends, 6.900 milions d'euros; recompres, 1.000 milions d'euros), xifra que equival a una rendibilitat total al voltant del 28%.
EL MODEL DE TURQUIA "SUPOSA UN REPTE"
Aquests analistes creuen que la situació que viu Turquia i la contribució d'aquesta part del negoci al banc suposa un repte per a BBVA.
"Com a resultat de l'aplicació de la comptabilitat de la hiperinflació a Turquia, i en línia amb l'orientació de BBVA, ara modelem una contribució 'no material' de Turquia al benefici atribuïble del grup a l'exercici 22 (inferior a l'1% del benefici net atribuïble)", expliquen.
En el futur, Turquia representarà el 7% de l'atribuïble del grup als exercicis 23 i 24, estima RBC, assumint que BBVA segueixi tenint una participació del 86% en Garanti.