• Admet que la incertesa afecta el preu de l'acció
ep jaime saenztejada
FUENTE - Archivo

El director financer de BBVA, Jaime Sáenz de Tejada, creu que hi haurà més concentració bancària, però només a nivell local. És a dir, que espera noves fusions a Espanya, però no a escala transfronterera, entre entitats financeres de diferents països. Creu que les entitats de menor grandària tindran "molt difícil" generar la rendibilitat que els exigeix ​​el mercat i que això provocarà les esmentades fusions.

  • 9,55€
  • 1,44%
Les operacions internacionals són "més complicades", sobretot sense un major avanç de la unió bancària

En una entrevista publicada a la web corporativa de l'entitat, de la qual es fa ressò Europa Press, Sáenz de Tejada ha assegurat que els nous models de negoci i d'acceleració dels processos de digitalització seran claus en aquests processos, atès que les entitats més petites trobaran moltes dificultats a l'hora d'adaptar-se. Per això, "és probable que sorgeixin oportunitats de concentració als mercats locals", ha afirmat el directiu de BBVA, que apunta que les operacions internacionals són "més complicades", sobretot sense un major avanç de la unió bancària en el marc de la Unió Europea, assumpte que és actualment una de les grans assignatures pendents.

"Les sinergies de costos són claus en les operacions de consolidació i, de moment, són complicades d'obtenir en operacions transfrontereres", ha insistit Sáenz de Tejada, que ha apuntat que l'esforç que ha fet la societat per afrontar les conseqüències de la crisi econòmiques, en el qual inclou la banca, ha permès "elevar els nivells de solvència i disminuir el palanquejament de manera molt significativa". Segons la seva opinió, "el sistema financer ha millorat de manera rellevant el govern corporatiu i la capacitat de planificació per anticipar escenaris adversos", ha assenyalat.

De la mateixa manera, ha precisat que la banca està "molt millor" preparada per enfrontar a la propera crisi i perquè les seves conseqüències no siguin suportades pel ciutadà. No obstant això, Sáenz de Tejada ha admès que encara queda alguna assignatura pendent, com la rendibilitat. "Encara moltes entitats espanyoles i de la resta d'Europa no són capaços de cobrir el seu cost de capital", ha dit.

PREU DE L'ACCIÓ

Així mateix, ha admès que la incertesa política fa que els inversors siguin més prudents i això afecta el preu de l'acció, però considera que el banc recuperarà tracció a causa que els seus resultats financers estan sent "molt bons". En aquest sentit, ha assegurat que el reconeixement de les fortaleses financeres de BBVA és "unànime". "Dels resultats dels tres primers mesos d'aquest any, destacaria el comportament dels mercats desenvolupats", ha indicat.

El responsable financer de l'entitat presidida per Francisco González ha explicat que les menors pèrdues associades a la cartera immobiliària estan permetent aflorar el potencial de generació de resultats a Espanya, mentre que als Estats Units les pujades dels tipus d'interès i els guanys de productivitat els estan permetent créixer de forma "exponencial". De fet, el directiu creu que el mercat reconeix la visió del banc "extraordinàriament nítida i aterrada en el futur", així com la seva "capacitat d'execució de l'estratègia" com a avantatges enfront dels seus competidors.

De cara a l'exercici actual, espera que l'entitat continuï generant "un bon" creixement a la part de dalt del compte de resultats i millorant la productivitat i l'eficiència. "El control de la despesa seguirà sent un senyal d'identitat del banc i ens espera un bon any en cost del risc", ha afegit.

Sáenz de Tejada assegura que el pes de l''avaluació' sobirà sobre el de BBVA és "massa elevat"

GRAN DEPENDÈNCIA DEL RÀTING SOBIRÀ

Pel que fa a les pujades de la qualificació creditícia per part de la agències de ràting, BBVA creu que respon a la seva capacitat de "navegar en aigües realment tempestuoses" durant els últims anys, així com a un reconeixement del model de negoci, de govern i de gana al risc. "No hem d'oblidar que BBVA va ser durant molts anys un dels pocs bancs privats del món amb avaluació 'AA' per a les principals agències. Fins que va arribar l’'annus horribilis' de 2012, quan en només 12 mesos, gairebé vam arribar a perdre el grau d'inversió per part de gairebé totes les agències com a conseqüència de l'evolució de la nota d'Espanya", ha assenyalat.

No obstant això, Sáenz de Tejada creu que des de llavors el banc ha anat demostrant la seva "sostenibilitat i robustesa". Així mateix, destaca la seva diversificació internacional, que li ha permès no perdre diners en cap any durant la crisi econòmica. "Això és una cosa que poden dir molt poques entitats a Europa", assevera.

Amb tot, ha reconegut que el pes de l''avaluació' sobirà sobre BBVA és "massa elevat". El director financer de BBVA ha apuntat que aquesta dependència anirà reduint-se a mesura que la unió bancària avanci, el marc de resolució s'acabi de construir i es pugui crear un fons de garantia de dipòsits comú a Europa. "Serà llavors quan la potència i les fortaleses intrínseques de BBVA siguin les úniques que condicionin l’'avaluació'. El banc, clarament, en sortirà enfortit", ha destacat.

Noticias relacionadas

contador