El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha afirmat que l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Banc Sabadell està avançant d'acord amb el pla i els terminis establerts i ha llançat un avís a la CNMC, en remarcar que “si s'utilitza la mateixa metodologia que en operacions precedents, l'operació s'hauria d'aprovar en fase 1 perquè no hi ha problemes de competència”.
- 9,30€
- -0,77%
Durant la seva intervenció en una conferència organitzada per Bank of America, l'executiu ha recordat que l'operació ha rebut les aprovacions de les autoritats de competència de diversos països, així com la PRA britànica, i la no-oposició del Banc Central Europeu.
Els passos següents són l'aprovació de l'autoritat de competència espanyola (CNMC) i l'autorització de l'oferta per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Sobre la postura del Govern espanyol a l'operació, el conseller delegat ha assenyalat que la seva opinió arribarà a la fase de la fusió.
En aquest sentit, ha explicat que si el banc ha obtingut en aquell moment les autoritzacions necessàries i més del 50% dels accionistes de Banc Sabadell han acudit al canvi d'accions, no hi veu motius perquè l'Executiu s'oposi a la fusió. En qualsevol cas, s'ha mostrat segur que BBVA podrà treballar amb el Govern per resoldre "qualsevol preocupació que tingui sobre l'operació".
En el cas de la CNMC, Onur Genç ha explicat que en el passat s'han produït operacions similars que han rebut l'aprovació de la CNMC i que, si es fa servir la mateixa metodologia que aleshores, no hi hauria d'haver problemes de competència.
El conseller delegat ha argumentat que l'operació no superaria els llindars establerts per la UE per a fusions: un 25% de quota de mercat per a l'entitat combinada i un increment del 10% de quota aportat per l'entitat adquirida. "Estem convençuts que lʻoperació hauria dʻaprovar-se en fase 1, perquè no hi ha problemes de competència", ha insistit.