• González es mostra satisfet amb la situació d'estabilitat política dels països llatinoamericans, excepte Veneçuela
  • A Espanya, creu que el "populisme" de Podem "ha tocat sostre electoralment"
francisco gonzalez, bbba

El president del BBVA, Francisco González, no està satisfet amb la presència que actualment el banc té a Xile i als Estats Units. Per a González, aquesta presència anirà en augment a través de la tecnologia i d'actuar com a proveïdors de productes financers. Això sí, tampoc descarta que BBVA aconsegueixi un major protagonisme en aquests països a través d'"operacions físiques".

  • 9,17€
  • -0,91%

"Tenim a Xile una presència que no està d'acord amb la importància del grup a nivell global, que no estem conformes. Als Estats Units tenim la posició número 20 sobre 5.000 bancs i tampoc estem conformes", ha assenyalat el màxim responsable de BBVA en una entrevista amb el diari xilè El Mercurio. Afegeix González que aquesta presència anirà en augment per la via tecnològica i que no descarta "operacions físiques" a llarg termini. "Ara com ara no, demà no. Entre dos i quatre anys nosaltres hauríem de tenir una capacitat de negociació suficient per provocar alguna operació física", ha especificat.

"Entre dos i quatre anys nosaltres hauríem de tenir una capacitat de negociació suficient per provocar alguna operació física", ha dit González

Francisco González s'ha mostrat satisfet amb la situació d'estabilitat política que travessen els països llatinoamericans, entre els quals destaca Argentina i Brasil. "Perú, Colòmbia i Xile són democràcies molt consolidades". Això sí, ha reconegut la seva preocupació per la situació a Veneçuela: "Veneçuela és la part negativa, està en una situació límit i espero que aviat vegem una solució sostenible".

I A ESPANYA...

Francisco González s'ha mostrat satisfet amb la situació d'estabilitat política que travessen els països llatinoamericans, entre els quals destaca Argentina i Brasil. "El Perú, Colòmbia i Xile són democràcies molt consolidades". Això sí, ha reconegut la seva preocupació per la situació a Veneçuela: "Veneçuela és la part negativa, està en una situació límit i espero que aviat vegem una solució sostenible".

El president de BBVA identifica a la desocupació com la principal causa generadora de tensions socials i polítiques als països. "Estem en un moment molt delicat, de transició, on el nombre de llocs de treball que es destrueix és major que el que es crea. I això provoca tensió, i això ha passat en totes les revolucions industrials", ha assenyalat. En aquest sentit, Espanya no és una excepció, encara que reconeix que en aquest país "s'està creant molta ocupació (...) Per això no hi ha tensions socials importants a Espanya".

"Crec que a Espanya, en què tenim un populisme d'esquerra que és Podem, ha tocat sostre electoralment. Aquests populistes d'esquerra tenen un discurs insostenible, parlen de fórmules de fa 100 anys i ja hem vist el cost de llibertat i sofriment que això ha significat, no vaig a posar exemples, tots els coneixen. Però que no ens vengen a parlar al segle XXI d'idees que no tenen res a veure amb la realitat, que són un fracàs total. Algunes estan fracassant de forma total, en un país que tots coneixem", afegeix González.

contador