ep archivo   fachada del banco del bbva en la ciudad del bbva a 10 de abril de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BBVA ha anunciat el llançament d'un préstec orientat a ajudar agricultors i ramaders a pal·liar els efectes econòmics de la sequera amb un termini d'amortització màxim de sis anys i amb possibilitat de carència al primer.

  • 9,95€
  • 3,00%

Segons estimacions de BBVA Research, l'anormal manca de pluges i el deteriorament de la humitat del sòl durant la primera meitat del 2023 haurien reduït entre 3 i 4 punts percentuals el creixement anual del valor afegit brut del sector primari respecte a una situació climatològica mitjana. Així, l'entitat busca que puguin cobrir les necessitats extraordinàries esdevingudes com a conseqüència de la sequera i altres inclemències meteorològiques.

L'import del préstec es valorarà individualment en funció de les necessitats i el perfil del client. De la mateixa manera, aquests mateixos criteris són els que determinin les condicions de l'operació. Pel que fa a la liquidació d'interessos, aquesta serà trimestral. Així mateix, el préstec permet amortitzacions trimestrals, semestrals o anuals.

A més, aquest nou finançament específic de BBVA complementa els possibles ajuts oficials i les diferents mesures que les administracions estatals i autonòmiques estan adoptant per minimitzar els efectes derivats de l'escassetat de recursos hídrics, així com les assegurances agràries amb cobertures davant de situacions de sequera que també s'ofereixen des del grup BBVA.

Noticias relacionadas

contador