ep archivo   la vela de bbva iluminada con los colores de la bandera de ucrania
BBVA - Archivo

A prop de 1.000 enginyers s'han incorporat al BBVA durant el primer semestre del 2022. Una xifra que l'entitat financera preveu duplicar en finalitzar aquest exercici. Es tracta de perfils tecnològics integrats als diferents països on el banc té presència, 400 a Espanya.

  • 9,29€
  • 0,63%

A finals de 2021, BBVA va posar en marxa una nova divisió global de Desenvolupament de Programari que agrupa més de 16.000 desenvolupadors a tot el grup. L'objectiu d'aquesta unitat és fonamentalment accelerar la transformació dels processos i les formes de treball en el desenvolupament de programari a BBVA per obtenir millors solucions, escurçar els temps d'execució i escalar les funcionalitats entre els diferents països.

En el marc d'aquesta estructura, el banc ja ha incorporat a prop de 1.000 enginyers a nivell global. “Al tancament de juny hem incorporat 935 a tots els països on som. El nostre objectiu és contractar al voltant de 2.000 enginyers a tot el nostre 'footprint' per al 2022”, explica José Luis Elechiguerra, responsable global d'Enginyeria a BBVA. Una xifra que podria augmentar entre el 2023 i el 2024.

A prop de 400 perfils dels 2.000 previstos per a aquest any es contractaran a Espanya. L'entitat té previst incorporar persones d'alt perfil tècnic, fonamentalment desenvolupadors de programari i especialistes en data que treballaran en l'acceleració de la transformació digital dels canals del banc a través del disseny, el desenvolupament i el desplegament de components globals i reutilitzables que donin suport a la creació de funcionalitats per a clients de Retail i Empresa juntament amb equips en Client Solutions, Arquitectura i Data.

“La nostra previsió és que, a més d'aquests perfils tècnics, es facin noves contractacions segons es vagin analitzant les necessitats dels projectes, de les diferents àrees de negoci i de tecnologia, per la qual cosa la xifra total de contractacions aquest any podria arribar a assolir les 400 persones a Espanya”, comenta Elechiguerra. El banc cerca perfils variats, tant júniors com sèniors, amb formació d'enginyeries i ciències de dades.

Dins d'aquesta xifra s'inclouen els 100 llocs anunciats per als dos nous centres tecnològics que el banc ha creat a Bilbao per acollir les divisions de BBVA IT i BBVA Next Technologies, dues companyies tecnològiques que s'encarreguen de desenvolupar, mantenir i evolucionar els sistemes i aplicacions de BBVA a Espanya i d'arquitectures avançades en tecnologies Cloud, Seguretat i Dades. Més de 60 nous professionals ja s'han incorporat a aquests centres, fonamentalment desenvolupadors de programari.

La incorporació de perfil tecnològic també s'estén a altres països del grup. "El procés de contractació avança a bon ritme i a finals d'any podrem comptar amb un equip més gran a tot el món, que ens ajudarà a seguir construint un banc innovador, sostenible i al servei del client", afegeix Elechiguerra.

Noticias relacionadas

contador