bbva tecnologia

BBVA busca incorporar més de 2.600 especialistes en tecnologies el 2023, 1.000 a Espanya. L'entitat financera ha llançat un nou portal d'ocupació per atraure perfils tecnològics als diferents països on té presència.

  • 9,35€
  • -0,55%

De la previsió total per a aquest curs, ja se n'han incorporat 1.200 des del començament d'any (500 a Espanya). "Els perfils que més estem demanant per a l'àrea d'Enginyeria són desenvolupadors de programari i enginyers de dades, seguits per especialistes en seguretat, infraestructura i arquitectura", explica Pedro J. Méndez, responsable global de Talent i Cultura a l'àrea de Enginyeria de BBVA. Els perfils que es busquen per a l'àrea de Data estan ubicats a l'àmbit de la ciència de dades i la intel·ligència artificial.

"Oferim una carrera professional de llarg recorregut, amb un model de treball flexible, un programa formatiu del més alt nivell i un fort compromís amb la diversitat, la inclusió i el benestar físic i mental dels nostres professionals", detalla Méndez. “Sabem, a més, que hi ha aspectes que són específicament importants per al talent tecnològic com pot ser participar en projectes desafiadors o treballar amb les últimes tecnologies”, afegeix.

Actualment, BBVA compta amb uns 22.000 professionals amb perfil STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) globalment, que representen un 19% aproximadament del total de la plantilla. Fa més d'un any, el banc va posar en marxa una divisió global de programari que agrupa més de 16.000 desenvolupadors i que permet a l'entitat accelerar la creació de solucions digitals i la seva escalabilitat entre els països on opera.

Addicionalment, el banc va reforçar la seva aposta per la tecnologia i les dades amb la creació de dos centres tecnològics a Bilbao per acollir les seves divisions de BBVA IT i BBVA Next Technologies, dues companyies que s'encarreguen de desenvolupar, mantenir i evolucionar els sistemes i aplicacions de l'entitat a Espanya i d'arquitectures avançades en tecnologies Cloud, seguretat i dades.

Pel que fa a Data, el banc compta amb més de 3.000 professionals dedicats a l'enginyeria i la ciència de dades després de l'impuls generat pels projectes vinculats a la intel·ligència artificial i per l'obertura d'un centre de l'AI Factory a Mèxic. “Al tancament del 2022 vam incorporar més de 3.600 perfils tecnològics, 1.000 a Espanya. És un camí que esperem mantenir durant aquest any”, afirma Méndez.

Noticias relacionadas

contador