Bones notícies per als accionistes de BBVA. El banc presidit per Carlos Torres ha augmentat el dividend fins al 40%-50% del seu benefici anual des de la forquilla anterior del 35%-40%, segons acaba de comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
- 9,30€
- -0,02%
"El Consell d'Administració de BBVA ha acordat modificar la política de retribució a l'accionista del Grup actualment en vigor, que data del 2017, establint com a nova política la de repartir anualment entre el 40% i el 50% del benefici ordinari consolidat de cada exercici, davant de la política prèvia que establia un repartiment entre el 35% i el 40%", ha explicat el banc a la CNMV.
"Aquesta política s'implementarà mitjançant la distribució d'una quantitat a compte del dividend de l'exercici (que s'abonaria previsiblement al mes d'octubre de cada exercici) i un dividend complementari (que s'abonaria una vegada finalitzat l'exercici i aprovada l'aplicació del resultat"), previsiblement al mes d'abril de cada exercici), es poden combinar els repartiments en efectiu amb les recompres d'accions, tot això subjecte a les autoritzacions i aprovacions corresponents que siguin d'aplicació a cada moment", ha afegit l'entitat.
"Aquesta política aplica per a la remuneració ordinària i, per tant, exclou el pla de recompra d'accions de 3.500 milions d'euros, ja que és remuneració extraordinària. BBVA també anuncia avui que el primer tram d'aquest programa de recompra, per import de 1.500 milions, començarà a executar-se ben aviat després de l'Investor Day i no estarà subjecte a un preu màxim de l'acció", ha precisat el banc.
BBVA celebra aquest dijous el Dia de l'Inversor i aquest ha estat el primer missatge que ha llançat al mercat, que ja anticipava una pujada de la retribució a l'accionista per aprofitar el seu excés de capital després de la venda del negoci als Estats Units.
PLA ESTRATÈGIC 2021 - 2024
Així, l'entitat ha presentat el seu nou Pla Estratègic, centrat en "l'acceleració del creixement rendible" i en aprofitar "la recuperació econòmica en una època d'oportunitats".
El Grup espera assolir el 2024 una rendibilitat sobre fons propis excloent-ne intangibles (ROTE, per les sigles en anglès) del 14%, enfront de l'11,7% dels primers nou mesos del 2021.
Pel que fa a la ràtio d'eficiència (que mesura la proporció dels costos sobre els ingressos), BBVA estima que es millorarà fins al 42% el 2024, des del 44,7% en què se situava al tancament del setembre del 2021.
BBVA també ha establert com a objectiu un increment anual del valor comptable tangible per acció més dividends del 9% fins al 2024 (en taxa anual composta). Així mateix, l'entitat ha reafirmat el seu rang objectiu de ràtio de capital CET1 'fully-loaded' a l'11,50%-12%, nivell que ja supera àmpliament actualment.
Pel que fa al creixement en clients, una de les seves prioritats estratègiques, preveu sumar 10 milions de clients objectiu fins al 2024. Per ajudar els seus clients en la transició cap a un futur sostenible, una altra de les seves prioritats, BBVA ha reiterat el compromís de canalitzar 200.000 milions d'euros en finançament sostenible entre el 2018 i el 2025.
Entre els plans per créixer als seus mercats principals, el banc destaca l'OPA voluntària per adquirir el 50,15% restant a Garanti BBVA llançada aquesta mateixa setmana. Una operació valorada en 2.250 milions d'euros.
A Espanya, l'entitat té previst prioritzar l'ús del capital en els productes més rendibles: consum, pimes i empreses. A Turquia, l'objectiu és continuar sent el millor banc del país, en quota de mercat i de rendibilitat. A Mèxic, BBVA pretén consolidar la seva posició de lideratge alhora que augmenta la base de clients. Pel que fa a Amèrica del Sud, al Perú el seu enfocament és fer créixer la seva franquícia minorista, mentre que a Colòmbia, busca guanyar escala i incrementar-ne el creixement en banca majorista.