ep cajero automatico 20240205141104
CUENCA EN MARCHA-UNIDAS POR CUENCA

BBVA ha desplegat a Espanya una nova funcionalitat als seus caixers automàtics que permet als clients cecs operar amb assistència auditiva a través dels seus propis dispositius mòbils, sense la necessitat d'utilitzar auriculars amb cable.

  • 9,32€
  • 0,76%

"Aquesta nova funcionalitat, única al sector bancari, està dissenyada per facilitar l'experiència de les persones amb discapacitat visual, oferint més comoditat i autonomia en les seves operacions bancàries", ha detallat el banc en una nota.

Segons explica, per utilitzar aquesta nova funcionalitat els clients han d'activar l'opció 'Caixer Fàcil' a l'app de BBVA a l'operativa de qualsevol de les seves targetes. Serà necessari tenir actiu el 'Lector Caixer Fàcil' al mòbil, una eina que la majoria de les persones cegues ja utilitzen per escoltar la navegació per aplicacions en veu alta.

D'aquesta manera, en arribar al caixer, el client només haurà de prémer dues vegades la tecla 5, identificada de manera tàctil, de manera que a la pantalla del caixer es generarà un codi QR que cal escanejar amb el mòbil del client. Després d'escanejar el codi, el sistema de veu del caixer s'aparellarà amb el mòbil, permetent que aquest escolti les indicacions de l'ATM (caixer automàtic) directament al dispositiu.

BBVA ha ressaltat els avantatges que ofereix aquesta nova funcionalitat. "En primer lloc, elimina la necessitat d'utilitzar auriculars amb cable, ja que tot el procés d'assistència auditiva es fa a través del dispositiu mòbil", assenyala. Tot i això, si el client considera que és més còmoda l'assistència a través d'auriculars, es poden connectar al dispositiu mòbil.

"En segon lloc, és fàcil d'usar, ja que només requereix l'activació a l'app de BBVA i l'escaneig d'un codi QR. A més, està dissenyada per proporcionar una experiència més inclusiva per a les persones cegues", indica l'entitat financera.

Aquesta actualització dels caixers és un pas més en l'estratègia d'accessibilitat portada pel banc als darrers anys. I és que la implementació d'aquestes millores “suposen una major autonomia en el maneig dels serveis financers a través de les diferents plataformes del banc per a les persones amb discapacitat visual, facilitant l'accés a les operacions més habituals i fent així un pas més per assolir el propòsit de posar a l'abast de totes les oportunitats d'aquesta nova era”.

Noticias relacionadas

contador