variole du singe l ue obtient des doses supplementaires du vaccin de bavarian nordic 20240821120514

Les accions de Bavarian Nordic es disparen aquest dijous al voltant d'un 13% després que la companyia hagi elevat les previsions i hagi aconseguit un nou contracte de venda de vacunes. Tot i això, el laboratori danès ha presentat els comptes del primer semestre de l'any, quan va obtenir un benefici net de 146,6 milions de corones daneses, un 84% menys.

A més, les vendes van ser de 2.259 milions de corones daneses fins al juny, amb una caiguda del 30,2%. Al segon trimestre va guanyar 261 milions de corones daneses, un 51,5% menys, i va facturar 1.427,5 milions de corones daneses, amb una reculada del 28%.

Bavarian Nordic ha aconseguit un nou contracte per subministrar aquest any 440.000 dosis de vacunes mpox i contra la verola del mico a un país europeu. És l'única aprovada per l'Agència Europea de Medicaments (EMA) i la nord-americana Administració d'Aliments i Medicaments (FDA).

D'aquesta manera s'eleva a prop de 3.000 milions de corones daneses el valor total dels contractes assegurats.

"Des de l'últim brot de verola i xarampió el 2022/23, Bavarian Nordic ha establert una sòlida associació estratègica amb diverses autoritats que han reconegut la necessitat de millorar la preparació contra la verola i el xarampió", ha assenyalat en un comunicat el director executiu de la companyia, Paul Chaplin.

Ha assegurat també que el laboratori danès encara té capacitat per subministrar fins a 10 milions de dosis de la vacuna a finals de l'any que ve, de les quals dos milions estaran disponibles al llarg d'aquest any.

Bavarian Nordic, a més, ha elevat les seves previsions. Ara, estima que les vendes anuals ascendiran fins als 5.300 milions i el benefici brut d'explotació (Ebitda) fins a uns 1.350 milions.

contador