Els experts de Barclays publiquen aquest dimarts un comentari sobre els bancs europeus i els seus dividends. Com ja va fer JP Morgan aquest dilluns, aquests analistes també mostren els seus dubtes sobre com i quan els bancs tornaran a pagar dividends i com i quan les autoritats flexibilitzaran la prohibició sobre aquest tema que van imposar amb motiu de la crisi de la Covid-19.
- 5,11€
- 0,43%
"El debat entre els inversors se centra en fins a quin punt els reguladors estan limitant els pagaments (de dividend) enfront de la capacitat de pagament dels bancs", apunten des de Barclays.
"Basant-nos en la nostra anàlisi, malgrat els possibles progressos en la flexibilització de la reglamentació, encara hi ha riscos en les expectatives i certs bancs estan significativament millor que uns altres en aquest sentit. Els nostres noms preferits del sector són ABN ('sobreponderar'), Lloyds ('sobreponderar') i CaixaBank ('sobreponderar')", indiquen.
En un informe d'aquest dilluns, JP Morgan explicava que prefereix els bancs nord-americans més que els europeus, perquè ofereixen més major claredat respecte al dividend.
Noticia relacionada
La banca se rebela contra la prohibición del dividendo: "Nos hace mucho daño en bolsa""Els bancs dels EUA van revelar la setmana passada les seves accions previstes (sobre el dividend) fins al final del tercer trimestre després de la publicació dels test d'estrès de la Reserva Federal (Fed). No obstant això, les perspectives sobre el dividend més enllà del tercer trimestre són incertes, i això ha pesat en el rendiment (de les entitats financeres). Quant als dividends dels bancs europeus, el mercat espera que el Banc Central Europeu (BCE) aclareixi les coses a la fi de juliol però, per l'experiència dels EUA, veiem un risc de decepció", apunta el banc nord-americà.
"D'acord amb el nostre escenari base, no esperem cap dividend de 2020 i no es pagaran més dividends atribuïbles a 2019, tot i que alguns bancs van avançar que revisarien què farien durant el segon semestre. A partir de 2021, assumim un topall a l'estil dels EUA: del 40% de 'pay out' per als bancs supervisats pel BCE i el 50% per a la resta, amb una inclinació cap a més recompres (d'accions) en el futur", conclou JP Morgan.