ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete con el nuevo logo
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Telefónica no convenç. Almenys, a Barclays. L'entitat britànica reitera la seva recomanació de neutral a la companyia de telecomunicacions espanyola, a la qual segueix dedicant un preu objectiu de 4,20 euros, xifra que gairebé no anticipa recorreguda alcista a la valor des dels seus nivells actuals, als 4,16 euros.

"Els resultats del primer trimestre han demostrat ser millors del que s'esperava, especialment a Europa", reconeixen els experts de Barclays al seu últim informe.

"El palanquejament s'ha vist incrementat durant el trimestre", afegeixen, però "els seus acords no són suficients per reduir-lo materialment, i seguim preocupats per la trajectòria del grup a Espanya, on rep pressions sobre els seus volums i preus a causa de dur ambient competitiu", postil·len.

La companyia de telecomunicacions és notícia aquest dijous després de rebre la llum verda del regulador britànic per fusionar O2 amb Virgin Media, de Liberty. "Després d'analitzar detingudament l'acord, estem segurs que la competència entre els proveïdors de comunicacions mòbils seguirà sent forta i, per tant, és poc probable que la fusió doni lloc a preus més alts o serveis de menys qualitat", ha reconegut Martin Coleman, president del panell de la CMA.

Telefónica va guanyar un 118% més durant el primer trimestre, fins als 886 milions, i va reduir el seu deute en un 6,4% anticipant això sí, una caiguda de 9.000 milions amb el tancament d'operacions.

Noticias relacionadas

contador