ep archivo   acciona energia 20230725142303
ACCIONA - Archivo

L'informe de Barclays d'aquest dimecres inclou canvis en les valoracions d'Acciona i Acciona Energía. A la primera el manté el consell de sobreponderar, però li baixa el preu objectiu fins als 175 euros des de 180 euros. Actualment cotitza als 133 euros.

  • 126,20€
  • -1,17%
  • 21,62€
  • -0,37%

A la seva filial renovable, Acciona Energía, li manté el consell de neutral, però li apuja el preu objectiu fins als 33 euros des dels 31 euros. Cotitza avui dia una mica per sobre dels 28 euros.

"Hem actualitzat les nostres previsions de benefici per acció (BPA) i valoracions per a les dues accions. La majoria dels canvis en les nostres previsions estan relacionats amb costos financers nets més baixos a Acciona i a la filial d'energies renovables", explica Barclays.

"Hem actualitzat les nostres taxes de descompte per al flux d'efectiu de cada empresa i els seus preus objectius. Reiterem la nostra preferència per la matriu, Acciona".

Acciona i Acciona Energía tancaran el 2023 com els pitjors valors de l'IBEX, amb molta diferència en el percentatge de descensos davant els altres pocs títols del selectiu que caminen també cap a un tancament de l'any en vermell. Les dues companyies es deixen un 20% durant l'acumulat de l'any, mentre que el següent pitjor títol de l'IBEX és Unicaja, i les seves caigudes són molt inferiors (-8%).

Fa una setmana, la companyia alemanya Berenberg rebaixava el preu objectiu d'Acciona Energía (fins als 34 euros des dels 45), però encara el mantenia clarament per sobre del preu de cotització. Així, la companyia continua sent compra per a Berenberg, que opina que afronta el 2024 amb "una base més ferma".

contador