ep archivo   repsol technology lab
REPSOL - Archivo

Barclays ha millorat la seva estimació d'EBIT de Repsol per al quart trimestre de l'any en un 16%, fins als 2.800 milions d'euros, després de publicar-se unes dades de marge de refinació a Espanya millors de les previstes, cosa que compensa "amb escreix" uns volums lleugerament inferiors als esperats, explica.

  • 11,74€
  • -1,01%

"En conjunt, el negoci continua generant un excedent de free cash flow (FCF) i qualsevol actualització del marc de capital serà probablement un catalitzador clau dels resultats del conjunt de l'exercici", assenyalen aquests analistes.

Repsol va informar aquest dimarts que va aconseguir una producció de 550.000 barrils equivalents de petroli al dia el 2022, xifra que suposa un descens del 3,8% respecte a l'exercici precedent, tot i que va multiplicar per 6,5 el seu marge de refinació a Espanya, fins als 15,6 dòlars per barril.

Juntament amb aquest increment de l'EBIT per al grup, Barclays ha detallat que redueix la seva estimació d'EBIT del quart trimestre per al negoci d'Upstream (Exploració i Producció) en un 2%, fins als 1.200 milions d'euros, a causa d'una producció lleugerament inferior a la prevista. Per la seva banda, incrementa la seva estimació d'EBIT del període per a Industrial un 40%, fins als 1.500 milions d'euros, a causa d'un marge de refinació a Espanya superior al previst. Finalment, per al negoci Comercial i Renovables, Barclays manté la previsió d'EBIT per al quart trimestre en 200 milions.

Noticias relacionadas

contador