• En l'audiència es discutirà les condicions de llibertat sota fiança i les futures audiències judicials
les-charges-pesent-sur-le-1er-semestre-de-barclays

Barclays i quatre exdirectius de l'entitat, incloent-hi l'excap executiu del banc, John Varley, es veuran aquest dilluns les cares amb els tribunals. L'Oficina Antifrau de Regne Unit (SFO, en sigla en anglès) els va acusar durant una captació de fons a Qatar en plena crisi financera.

Al costat de Varley estan presents en l'acusació l'expresident de la banca d'inversió per a l'Orient Mitjà, Roger Jenkins, l’excap d'hisenda, Thomas Kalaris, i Richard Boath, excap europeu del grup d'institucions financeres del banc. Els quatre apareixeran al costat dels representants del banc al Westminster Magistrates Court. Durant l'audiència es discutirà les condicions de llibertat sota fiança i les futures audiències judicials.

Des d'agost de 2012, l'OFS ha estat investigant acords comercials entre Barclays i inversors de Qatar afectats durant la crisi financera. Qatar Holding, que forma part del fons sobirà d'inversió Qatar Investment Authority (QIA), i Challenger, un vehicle d'inversió propietat d'un exprimer ministre de Qatar, van invertir més de 5.000 milions de lliures en Barclays al juny i l’octubre de 2008.

Segons recull Reuters, les autoritats havien estat examinant si els pagaments de Barclays a Qatar es realitzaven al mateix temps, per exemple al voltant de 322 milions de lliures esterlines en "acords de serveis d'assessoria" (ASA), juntament amb un préstec multimilionari. Barclays va assenyalar després de les acusacions que estava "considerant la seva posició en relació amb aquests fets". "Barclays espera més detalls dels càrrecs de l'OFS", va afegir en aquesta breu declaració. Tots excepte Jenkins, amb seu a Malibu, viuen al Regne Unit, com informa Bloomberg. Les condicions de fiança s'avaluen en factors com el risc de vol o la consideració de la residència i els mitjans.

Noticias relacionadas

contador