alstom 20230810090517

Barclays i Deutsche Bank han retallat dràsticament els preus objectius del fabricant de trens francès Alstom aquest dijous. Això, després que hagi anunciat que rebaixa la previsió de flux de caixa lliure (FCF) per a l'any fiscal en curs fins a un rang de -500 i -700 milions d'euros enfront de la previsió anterior d'un flux de caixa lliure "significativament positiu".

  • 17,33€
  • -0,23%

Alstom s'enfonsa a la borsa després de la notícia i cau ara un 34,90%, fins als 13,97 euros. Barclays ha baixat el preu objectiu de 16,50 a 12 euros i ha reiterat infraponderar, mentre que Deutsche Bank l'ha retallat fins a 23 euros des de 30 euros, reiterant el seu consell de mantenir.

La rebaixa de previsions d'FCF representa "un cop important per a la credibilitat de la direcció"

La rebaixa de previsions s'ha donat a conèixer en una publicació prèvia de resultats del primer semestre duta a terme per l'empresa, que aquest dimecres va anunciar un flux de caixa lliure negatiu de -1.150 milions d'euros durant aquest període. Això l'ha portat a rebaixar les previsions per a l'any.

La companyia va registrar un creixement orgànic de vendes del 6,5% al primer semestre i una millora de la rendibilitat al 5,2%. Davant la revisió a la baixa de les previsions d'FCF, Alstom ha confirmat perspectives de vendes orgàniques per a l'any fiscal per sobre del 5% i de la rendibilitat al voltant del 6%.

Barclays remarca al seu informe la "crema d'efectiu" d'aproximadament 1.200 milions d'euros al primer semestre de l'exercici 2023-2024. A més, indica que l'augment significatiu en el deute brut i el palanquejament pressionen la qualificació creditícia, mentre que l'increment dels actius del capital de treball "suggereix possibles problemes d'execució". Així mateix, apunta com una cosa negativa el fet que el conseller delegat, Henri Poupart-Lafarge, no hagi estat donant explicacions a la conferència d'analistes, ateses les circumstàncies.

En opinió de Deutsche Bank, la rebaixa de previsions d'FCF representa "un cop important per a la credibilitat de la direcció". Després d'això, el banc alemany ha reduït les previsions de beneficis per acció en un 8% de mitjana per al període 2023-2025 i anticipa que el grup finalitzarà l'exercici fiscal 2023-2024 amb un deute net de 3.000 milions d'euros, al voltant de 1.000 milions d'euros més alt del que s'estimava abans.

"La qualificació creditícia del grup ara sembla estar en risc, i cada vegada és més probable que es dugui a terme una ampliació de capital. Això ens porta a reduir-ne el preu objectiu", diu Deutsche.

contador