ep archivo   fachada de la sede de redeia en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Barclays ha elevat la valoració de les accions de Redeia. "Augmentem el nostre preu objectiu en un 8%, incorporant una altra millora regulatòria a les nostres suposicions", assenyalen al seu darrer informe. Ara, el situen als 19,5 euros, enfront dels 18 euros previs, amb una recomanació de sobreponderar.

  • 16,38€
  • 0,37%

Com expliquen, la millora arriba després d'incloure una millora més al nou període regulador 2026-2031. Segons la seva opinió, la cotització actual de la companyia "reflecteix la tendència actual de destrucció de valor. Creiem que això és insostenible i esperem que la propera revisió regulatòria es tradueixi en un augment del rendiment permès per cobrir el cost creixent del capital".

Aquesta setmana, el regulador espanyol (CNMC) va publicar dues consultes públiques que inicien el procés de revisió de la metodologia retributiva de les xarxes elèctriques. "Creiem que el nivell de transparència que el regulador ha introduït en el procés regulatori no té precedents. Veiem un regulador més disposat a escoltar els operadors de xarxa i més obert a propostes per millorar el marc regulador actual", diuen.

Els dos processos de consulta iniciats aquesta setmana no inclouen cap proposta regulatòria, però tenen com a objectiu recollir opinions i suggeriments dels diferents actors. Un cop rebudes totes les respostes i després de noves consultes o tallers previstos per a un futur proper, la CNMC publicarà la seva proposta metodològica a finals del 2024.

"Incloem una millora més en la regulació de Redeia al nostre preu objectiu. A causa del procediment sense precedents del regulador espanyol en termes de transparència, ara modelem una millora més en la regulació espanyola de transmissió. Hi incloem retribucions per treballs en curs, similar a la regulació específica del projecte d'emmagatzematge per bombament de Chira Soria. Seguim descartant qualsevol proposta per introduir protecció contra la inflació en els ingressos regulats de Redeia”, afegeixen.

A més, a Barclays han augmentat la previsió de BPA per al 2026 en un 7%, fins als 1,19 euros (des dels 1,11 euros), després d'augmentar la previsió d'ingressos regulats per al 2026.

Noticias relacionadas

contador