barcelo hoteles

Barceló Hotel Group acaba de tancar un altre bon exercici i es disposa a seguir creixent. La cadena hotelera vol invertir 600 milions d'euros durant els pròxims tres anys amb un objectiu: sumar 110 hotels a la seva portafolis. Aquest és l'objectiu del nou pla estratègic per al trienni 2019-2021 després d'haver reactivat l'expansió durant els tres últims anys i sumar 55 hotels a la seva cartera, que tanca l'últim exercici amb 249 establiments i 55.014 habitacions en 22 països.

La divisió hotelera de Grup Barceló va tancar el 2018 amb un resultat en línia a les xifres rècord de 2017, indica el CEO per a la regió EMEA de Barceló Hotel Group, Raúl González. Amb les xifres provisionals sobre la taula, la facturació de l'hotelera va arribar als 3.000 milions, un 10% anual més, i el benefici net recurrent se situa al voltant de 180 milions. El 2017, el benefici va ser similar, 183 milions, però va sumar un extraordinari que va elevar el benefici fins als 243 milions per la venda d'actius a Hispània.

La inversió prevista per a aquest any puja a 250 milions i es distribuirà entre reformes i inversions. En el trienni, González estima que es destinaran 500 milions al creixement de la cartera hotelera i 100 milions a la reforma dels seus establiments.

ALENTIMENT DEL TURISME

De cara a 2019 "s'entreveu un alentiment del sector turístic espanyol a causa de la disminució d'arribades internacionals a causa de la recuperació d'altres destinacions de la Mediterrània amb els quals Espanya competeix com Turquia i el nord d'Àfrica", ha apuntat el CEO de l'hotelera.

No obstant això, aquesta nova etapa s'afronta amb optimisme, ja que consideren que durant els anys de la crisi han sabut preparar-se realitzant les reformes necessàries i les inversions estratègiques que ara els permetran "aprofitar les oportunitats que sorgeixin en aquest canvi de cicle", apunta González.

Dels 55 hotels incorporats durant els últims tres anys, almenys una vintena encara no s'han obert, de manera que l'hotelera té "creixement assegurat" fins al 2021 "gràcies a les més de 6.000 habitacions que ja estan signades".

CRÉIXER DE LA MÀ DE FONS

Per sumar 110 hotels a la seva cartera, en Barceló saben que el creixement orgànic pot no ser suficient. Per això, González destaca la importància de l'arribada d'actors com els fons d'inversió al sector hoteler, perquè permet "anar de la mà" i que cada part creixi en el negoci que li és rendible. Els fons s'encarreguen de la propietat de l'immoble i els hotelers de la seva gestió. Així, González ha subratllat que igual que ja tenen relació amb alguns fons, estan buscant oportunitats amb Pandox.

Pel que fa a la possibilitat de 'sortir de compres', González reconeix que amb un deute a nivells mínims per a una hotelera -entorn dels 70 milions-, la cadena està en posició per sortir de compres. Veu possible operacions com el fracassat intent de fusió amb NH, però aquest nivell "no sorgeix cada dia", de manera que el focus inicial estarà en la compra de petites cadenes que aportin diversos hotels. Això sí, la rendibilitat serà clau a l'hora de decantar-se per una operació.

"Barceló segueix centrada en un creixement equilibrat i mesura molt bé l'equilibri entre el risc i el creixement sa per als nostres socis", subratlla el director de Desenvolupament de Negoci de l'hotelera, Jaume Buxó.

L'objectiu de la companyia és tenir el 50% de les seves habitacions a la regió d'EMEA sobretot a Espanya i Portugal. A més, l'hotelera buscarà ampliar la seva empremta a Llatinoamèrica, però el creixement "serà més selectiu", apunten els executius. També es posarà el focus en la regió del nord d'Àfrica on durant l'últim any han registrant un creixement molt important al Marroc.

Àsia continua sent una assignatura pendent. Després del fallit acord amb la Plateno per portar la seva marca a un centenar d'hotels a la Xina, Barceló torna a tancar un nou acord amb un altre grup hoteler, Betterwood, amb el qual ja tenen en construcció tres hotels.

Noticias relacionadas

contador