ep archivo   el presidente del grupo acs florentino perez d conversa con el consejero delegado juan
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts desgranen els resultats del tercer trimestre i dels nou mesos que ACS va publicar ahir al tancar la sessió. Particularment positius es mostren els de Bankinter. Juan Tuesta, analista de l'entitat, diu que els comptes del tercer trimestre presenten a totes les línies d'activitat "un patró de creixement de l'activitat i de solidesa de negoci que considerem molt positiu". A més, destaca que la cartera de comandes, que continua mantenint un bon ritme de creixement, mostra la sostenibilitat del negoci a futur.

ACS

  • 41,92€
  • 0,43%

Bankinter té un consell de comprar per a ACS, amb un preu objectiu de 37 euros. La constructora cotitza actualment al voltant dels 34 euros.

ACS va anunciar aquest dilluns uns ingressos de 9.362 milions d'euros al tercer trimestre, enfront dels 8.812 milions d'euros esperats pel consens. L'EBITDA es va situar als 491 milions d'euros enfront de la previsió de 483,3 milions, i el benefici net, als 191 milions d'euros quan el consens preveia 141,5 milions d'euros.

Per negocis, Bankinter subratlla que l'activitat en conjunt presenta un creixement "sòlid" d'ingressos del 8% recolzat per l'evolució dels EUA i Austràlia, que conjuntament representen el 81% dels ingressos.

"En general, totes les divisions presenten una bona evolució amb creixements rellevants (de doble dígit o molt propers). Pel costat d'Abertis, números també positius, mostrant una pujada del trànsit del 3,2% l'any. La cartera total de projectes puja fins als 74.909 milions d'euros (+6,4% interanual)”, destaca Tuesta. "La posició de deute net se situa als 590 milions (0,3 vegades deute/EBITDA) al tancament del tercer trimestre enfront dels 1.165 milions d'euros el segon trimestre del 2023".

"CAIXA PITJOR QUE LA NOSTRA PREVISIÓ"

Ángel Pérez, analista de Renta 4, diu que els comptes han superat estimacions en algunes magnituds i en altres, no. "El benefici net millora significativament malgrat el pitjor resultat financer, gràcies a la bona operativa i uns minoritaris inferiors, així com una evolució favorable dels derivats sobre l'acció. Això permet millorar significativament les expectatives del consens, encara que se situa per sota de les nostres expectatives, per la diferència a l'EBITDA i les majors amortitzacions registrades", apunta.

També posa èmfasi aquest expert que la generació de caixa operativa ha estat lleument per sota de la seva previsió.

"Han confirmat la guia per al 2023. A nivell estratègic, la companyia posa el focus en l'aprofitament d'oportunitats de creixement en negocis tradicionals amb possibilitat d'entrada en nous negocis (transició energètica, infraestructures digitals, biofarma, mobilitat sostenible, defensa...), incloent-hi operacions d'M&A (i/o adquisicions d'equity) en sectors de 'high-tech' i transició energètica, a més, continuaran reforçant el posicionament d'Abertis a les infraestructures de transport (venda SH-288, operació a Puerto Rico, ampliació de capital) amb noves inversions", escriu Pérez.

Renta 4 té un consell de mantenir per a ACS, amb un preu objectiu de 31,5 euros.

contador