ep archivo   recurso de solaria
SOLARIA - Archivo

Els analistes de Bankinter han retallat la valoració de Solaria fins a 18 euros per acció des dels anteriors 20,50 euros per títol després de la presentació dels resultats del primer trimestre realitzada aquest dilluns a la companyia, especialitzada en la producció d'energia solar fotovoltaica.

  • 11,70€
  • -2,99%

"Els creixements són elevats però esperats, en ser una conseqüència de l'entrada en explotació de les plantes solars connectades durant els trimestres anteriors i en conseqüència d'augmentar-ne la generació", assenyalen aquests experts.

"El marge EBITDA és superior al 100% a causa que inclou ingressos extraordinaris per penalitzacions motivades per retards en la construcció de plantes", afegeixen.

"Opinem que l'endeutament és elevat (7,1 vegades l'EBITDA), reflex del pla d'inversions. Temem que es produeixi un encariment el cost d'inversió que altres empreses comparables xifren de +0,10 €/W a 0,45 €/W i incorporem a les nostres estimacions aquesta pujada, que es deu a majors preus en acer, mòduls i logística", argumenten.

"Retallem la probabilitat que assignem a l'acompliment del pla d'inversió a llarg termini fins al 10% des del 20% anterior. Com a conseqüència d'aquests dos efectes, revisem a la baixa nostre preu objectiu fins als 18,00 euros des dels 20,50 euros, sobretot per l'impacte motivat per l'increment del cost d'inversió", argumenten.

RENTA 4 REITERA INFRAPONDERAR EL VALOR

Per la seva banda, els analistes de Renta 4 han assenyalat que "la presentació dels resultats ha refredat la nostra 'eufòria' inicial en tenir més detalls de l'evolució operativa".

Segons la seva valoració, "la companyia ha tornat a incomplir els objectius de megawatts (MW) instal·lats per a la presentació de resultats, tot i haver-los donat al passat mes de febrer. Encara que reiteren els objectius de llarg termini, ens segueix preocupant la manca de delivery a curt termini. a la vista de les dades operatives presentades no revisem estimacions ni preu objectiu de 14,30 euros i reiterem la recomanació de infraponderar".

Noticias relacionadas

contador