ep archivo   planta de gestamp
GESTAMP - Archivo

Els analistes de Bankinter han reiterat la seva recomanació de vendre sobre Gestamp alhora que han rebaixat el preu objectiu fins als 2,8 euros, des dels 3 euros previs. "Malgrat la caiguda acumulada l'any (-24%), ens costa identificar catalitzadors a curt termini en un context complicat per al sector auto", asseguren.

  • 2,54€
  • -1,93%

Com assenyalen al seu últim informe, "els volums de producció es revisen a la baixa, la desacceleració econòmica a la Xina no cedeix, el seu mercat auto presenta una situació de sobrecapacitat a què s'uneix la guerra aranzelària amb Europa, la demanda d'elèctrics ralenteix i les expectatives de rebaixes de tipus s'endarrereixen".

Gestamp va tancar el primer semestre de l'any amb un benefici net de 106 milions d'euros, xifra que suposa una caiguda del 34,5% en comparació amb els 162 milions obtinguts durant el mateix període de l'any passat.

El mateix president executiu de la companyia, Francisco J. Riberas, reconeixia que "el segon trimestre ha confirmat el previsible alentiment del mercat de producció de vehicles el 2024 i la volatilitat en la transició al vehicle elèctric".

De fet, de cara al futur, les previsions per al 2024 respecte al creixement de la producció de vehicles s'han revisat a la baixa, per la qual cosa Gestamp anticipa que “el context de decreixement de volums, unit a la volatilitat sobre la transició del vehicle elèctric a determinats mercats i les pressions inflacionistes marcaran la resta de l'exercici".

Per als experts de Bankinter, els resultats del primer semestre queden "per sota del que s'estima i reflecteixen un alentiment dels marges operatius. El pla de reestructuració a NAFTA comporta un impacte negatiu de 12 milions d'euros i mostra resultats encara tímids". Això sí, creuen que, tot i això, "marquen una lleugera tendència de millora respecte al primer trimestre".

En aquest context, consideren que "la consecució de l'objectiu anual de vendes (batre el mercat en dígit simple baix) i marge EBITDA (plànol o lleugerament superior al del 2023) es complica".

Per això, a més, han revisat a la baixa les estimacions per al 2024 i l'entitat ara anticipa un marge EBITDA del 10,8%, enfront de l'11,3% previ.

contador