ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una junta general
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter han retallat la recomanació de Telefónica -fins a neutral- i el preu objectiu -fins als 4,2 euros des de 5,3 euros- després dels resultats que ha presentat l'operadora aquest divendres corresponents al tercer trimestre i als nou primers mesos de l'any.

  • 4,32€
  • -0,35%

Bankinter destaca que les xifres trimestrals han superat estimacions i subratlla el fet que la companyia hagi mantingut els objectius per al 2022 que va millorar l'anterior trimestre -creixement d'un dígit alt d'ingressos (enfront del baix anterior) i creixement d'un dígit mitjà- alt d'OIBDA (enfront del baix previ). També li agrada l'elevada rendibilitat per dividend (6,8%).

Tot i això, apunta que la generació orgànica de flux de caixa lliure es modera "en un entorn de major cost del deute i desacceleració econòmica". Això, afirmen des de Bankinter, "dificulta el triple objectiu de reducció de deute, inversió en innovació i fonts de creixement futur i remuneració a l'accionista". Davant d'això, rebaixen la recomanació i el preu objectiu.

El tercer trimestre estanc, els ingressos de Telefónica van augmentar un 11,2%, fins als 10.343 milions enfront dels 9.995 milions estimats pel consens de Bloomberg. L'OIBDA recurrent va ser de 3.293 milions enfront de la previsió de 3.193 milions, i el marge OIBDA va quedar en el 31,8% enfront de la previsió de 31,9%. El benefici net es va situar als 460 milions quan l'estimació era de 391 milions.

Bankinter afegeix a l'anàlisi que, després de la finalització de les compres d'espectre i els drets de futbol a Espanya a preus raonables, els catalitzadors disminueixen.

Noticias relacionadas

contador