ep archivo   carteles de senalizacion del recinto de mediaset espana comunicacion en madrid a 5 de
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Mediaset ha rebut una pujada del preu objectiu per part de Bankinter: fins els 6,2 euros per acció, des dels 5,9 euros. A més, els analistes de l'entitat mantenen la seva recomanació de neutral sobre la companyia. "La normalització de l'activitat afavoreix una forta recuperació de la despesa publicitària", afirmen.

  • 2,89€
  • -4,24%

Com expliquen en un recent informe, el segon trimestre Mediaset ha mostrat creixements forts gràcies a la millora del mercat publicitari, ja que la normalització de l'activitat afavoreix l'augment de la despesa per part dels anunciants. Segons Infoadex el mercat publicitari en televisió va avançar un 22,9% durant el semestre i un 35,8% al digital. Durant el segon trimestre del 2021, els creixements són superiors, del 82,2% i 65,1% respectivament.

En aquest context, Mediaset aconsegueix un avanç d'ingressos bruts per publicitat del 92,3% mentre els altres ingressos (vendes de continguts, el cinema i les subscripcions a Mitele Plus) baixen un 39,1%. Els costos operatius avancen menys que els ingressos (un 57,6% enfront del 64,9%) i, amb això, els marges milloren: l'EBITDA fins al 25,7% des del 22,2% i l'EBIT fins al 23,6% des del 18,7%. La companyia aconsegueix seguir liderant les audiències amb un 29,4% de quota. Pel costat del balanç, la caixa neta se situa als 156.700.000 d'euros, un 27% més que al tancament del 2020.

Després d'aquestes xifres, Bankinter manté les seves estimacions inalterades per al conjunt de 2021. "De fet, en la nostra valoració l'únic canvi que implementem és que incloem per primer cop 2026 i alternem el nostre descompte de fluxos durant el període 2022-2026. Amb això, el nostre preu objectiu avança lleugerament fins als 6,2 euros", apunten.

Gràcies a una previsible despesa publicitària més generosa, els ingressos de Mediaset avançaran al voltant del 7% aquest any i 5% el pròxim. "No obstant això, seguim pensant que el sector mitjana tradicional s'enfronta a importants reptes. Les grans plataformes de continguts suposen una dura competència", avisen. Creuen que un possible catalitzador seria una estratègia d'expansió que produís sinergies gràcies a la creació d'un líder paneuropeu al sector.

Noticias relacionadas

contador