ep archivo   oficina de naturgy
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Naturgy no és un títol interessant per a Bankinter. Els estrategs del banc han reiterat el seu consell de vendre les accions de la companyia i afirmen que per a l'inversor "hi ha altres opcions al sector amb més potencial de revaloració, més liquiditat i més rendibilitat per dividend al sector", com per exemple Enagás o Red Eléctrica (REE).

  • 22,00€
  • -0,09%

El banc ha elevat el preu objectiu que atorga a Naturgy des de 23,80 euros fins als 27,70 euros per acció, encara que segueix per sota del seu nivell actual de cotització, al voltant dels 28 euros. "Els resultats del 2021 mostren una recuperació de l'entorn operatiu, amb millora en la demanda energia i en el preu de les commodities (petroli i gas). No obstant això, la depreciació de les monedes llatinoamericanes, les retallades en els ingressos regulats en xarxes a Espanya, menors marges en comercialització i un menor volum contractat al gasoducte del Magrib frenen la pujada a l'EBITDA ordinari (+7%)”.

Per a Bankinter això és un problema, com també ho és que les perspectives per al 2022 revelen que “els avenços en resultats són més modestos”. Com expliquen els estrategs del banc al seu informe de mercats d'aquest dimecres, "la guia que ha proporcionat l'equip gestor és que l'EBITDA ordinari se situaria almenys en un nivell semblant al 2021".

En opinió del banc, hi ha dos factors que "impactaran negativament el 2022: la terminació del contracte del gasoducte del Magrib i noves retallades en ingressos regulats a xarxes a Espanya". Diu que aquests factors "es veuran compensats per la millora al mercat de l'energia, la nova capacitat en renovables i la recuperació dels marges de comercialització", encara que Bankinter manté la recomanació de vendre.

Per què? Des de l'entitat hi aporten tres motius:

1. "Ràtios de valoració exigents i escàs potencial de revaloració". Les ràtios sobre els resultats estimats per al 2025 inclosos al seu Pla Estratègic són elevades (PER 2025 de 17,7x) als preus actuals. L'acció cotitza molt a prop del preu objectiu dels 27,70 euros/acció.

2. "Menor liquiditat després de l'opa d'IFM", de manera que el free-float es redueix fins al 16% davant del 32% anterior. Cal recordar que IFM va aconseguir el 10,83% del capital social a l'opa parcial que va finalitzar a l'octubre del 2021. Des d'aleshores, hi ha ampliat la seva participació fins al 12,2% actual. CaixaBank també n'ha pujat la seva participació en els darrers mesos, arribant al 26,7% actual enfront del 24,8% abans de l'opa.

3. "La rendibilitat per dividend se situa per sota del 4,5%". Com diuen els experts de Bankinter, "hi ha altres opcions al sector amb més potencial de revaloració, més liquiditat i més rendibilitat per dividend al sector (Enagas, REE)".

Noticias relacionadas

contador