• El pla de treure Línia Directa a la borsa continua vigent, però que preveuen demores reguladores
ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa y el director financiero del banco
BANKINTER - Archivo

Bankinter no distribuirà dividends “almenys fins a l'octubre”. Així ho ha confirmat María Dolores Dancausa, la seva consellera delegada, a la presentació de resultats del primer trimestre. Aquesta decisió del banc espanyol està en línia amb la recomanació que va fer el BCE als bancs de la zona euro a causa de la crisi de la Covid-19.

A la fi de març, el BCE va instar als bancs de l'eurozona que no paguin cap dividend als seus accionistes almenys fins a l'1 d'octubre, ja siguin aquests a compte de 2019 o a compte de 2020, "per tal d'elevar la capacitat dels bancs d'absorbir pèrdues i donar suport als préstecs a llars, petites empreses i companyies durant la pandèmia del coronavirus Covid-19”, segons va explicar l'italià Andrea Enria, president del Consell de Supervisió de l'organisme monetari europeu.

El benefici net de Bankinter ha caigut un 10,1% en el primer trimestre, fins als 130,3 milions d'euros, inclosos els resultats de l'asseguradora Línia Directa, després de provisionar 107,3 milions pel Covid-19. La ràtio de morositat queda en un 2,58%, set punts bàsics més que al tancament de 2019.

En el cas particular de Línia Directa, Dancausa continua confiant en el pla preestablert per treure l'asseguradora a la borsa, fins i tot amb la crisi del coronavirus afectant en el sector financer. No obstant això, reconeix que els terminis del debut borsari poden demorar-se precisament per la pandèmia. "No canviarà en res el pla de Línia Directa, és una bona operació. El passat 19 de març es va aprovar a la junta d'accionistes. Queden pendents les diferents aprovacions reguladores pertinents, que es poden demorar una mica més. Però, per part nostra, res no ha canviat".

Respecte a la retribució variable que té assignada l'alta direcció del banc, entre ells la pròpia Dancausa, assumeixen que no podran cobrar-la aquest exercici. “No hem fet la declaració que no la cobrarem, però és que no la cobrarem, perquè els objectius de negoci no es compliran per aquesta situació sobrevinguda”, ha avançat la consellera delegada en referència a la crisi sanitària i econòmica del Covid-19.

NO HI HAURÀ ERTO, NI TAMPOC UN ERO

La consellera delegada ha enviat un missatge de tranquil·litat als treballadors del banc. “A Bankinter, no hi sobra ningú. No farem una reestructuració de plantilla, no ens acollirem a un ERTO ni farem un ERO”, i ha avançat que estan estudiant les mesures de desescalada oportunes per poder retornar a la rutina a la xarxa de sucursals.

Fins ara, uns 1.500 clients de Bankinter han sol·licitat acollir-se a la moratòria hipotecària, una xifra “molt baixa” segons el director financer, Jacobo Díaz. Així mateix, han rebut les primeres peticions extraordinàries de rescat de plans de pensions, encara que són “molt baixes i molt singulars”. “No és ni molt menys significatiu”, assenyala Díaz.

Dancausa també ha confirmat que estan en una “posició defensiva” i que no faran operacions corporatives en aquest entorn de crisi, tot i que la valoració del sector financer -sobretot, bancs i gestores d'inversions- s'ha vist arrossegada a la baixa per la caiguda abrupta dels mercats i que els directius del banc confiïn en la seva “fortalesa i solvència”.

PRIMER PAS ENRERE EN BANCA PRIVADA DES DE 2014

El patrimoni en banca privada de Bankinter, un dels seus negocis estratègics, ha disminuït en un 4% de manera interanual, fins als 36.000 milions. Segons Dancausa, “és la primera disminució des de 2014”, encara que ho atribueix en gran part a aquest efecte mercat. Durant el primer trimestre, el banc ha perdut en aquest segment 5.100 milions per la caiguda de les borses, si bé ha captat un patrimoni nou de 500 milions. La responsable assegura que el banc està rebent per part dels clients moltes més consultes de l'habitual sobre les seves posicions inversores i l'actualitat dels mercats, “però no estem rebent consultes per treure diners” a l'estranger, en referència a la seva filial luxemburguesa.

Noticias relacionadas

contador