ep archivo   imagen de archivo de datos en la nube
BMW - Archivo

Bankinter acaba de llançar una solució específica per a l'àrea de mercat de capitals. El banc ha implantat un procés híbrid que permet accelerar els càlculs per avaluar els riscos de la cartera d'inversions que gestiona aquest departament. Aquestes estimacions s'han de fer de manera constant perquè Mercat de Capitals pugui prendre les millors decisions sobre les inversions esmentades, ha explicat el banc en un comunicat enviat aquest dilluns.

  • 7,95€
  • 0,74%

Si abans el sistema tecnològic utilitzat se situava en servidors de l'entitat, ara parteix del procés que serveix per calcular el risc i l'exposició a la cartera d'inversions del banc, ubicades a diferents mercats nacionals i internacionals, s'ha portat al núvol "per guanyar capacitat, eficiència i flexibilitat", afegeix el comunicat.

Bankinter recalca que es tracta d'una solució única al mercat financer espanyol, si bé hi ha alguns exemples a Europa, per a la qual ha comptat amb la col·laboració de l'empresa de solucions tecnològiques Murex. Per a l'execució del transvasament a cloud, al núvol, el banc es recolza al núvol de Microsoft Azure.

Amb aquest procés híbrid (allotjat al propi banc i al núvol de Microsoft Azure), el sistema per valorar el risc i les cobertures de la cartera d'inversions del banc incrementa la seva rapidesa, duplicant la freqüència d'actualització dels càlculs. Així, la nova solució aconsegueix incrementar més d'un 30% el rendiment del sistema atès que, entre altres aspectes, pot ser utilitzat per més persones de forma simultània, quan abans tenia el límit de la capacitat que donava allotjar-lo en servidors del propi banc.

D'aquesta manera, Mercat de Capitals, especialment la Mesa de Volatilitats i Divises, incorpora un procés "més àgil i eficient" que li dona suport al seu objectiu de maximitzar la rendibilitat de les inversions que realitza el banc, augmentant la capacitat de predicció i presa de decisions, ha subratllat l'entitat. Així mateix, ha afegit que el sistema ajuda a limitar el risc a la cartera, mentre que li proporciona informació més ràpida sobre en quin punt de rendibilitat està cadascuna de les inversions. I també permetrà incrementar les capacitats de càlcul en funció de les necessitats de mercat de capitals.

Noticias relacionadas

contador