ep archivo   una de las oficinas del banco bankinter en madrid espana a 25 de marzo de 2020
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

El Consell d'Administració de Bankinter, a la sessió ordinària celebrada aquest dimecres, ha pres la decisió d'integrar EVO Banc a l'estructura de Bankinter, amb el propòsit d'"aprofitar al màxim les sinergies entre les dues entitats i potenciar així la transformació digital del grup", ha informat l'entitat a través d'un comunicat.

  • 7,69€
  • 0,21%

Bankinter posa en marxa, així, un procés que preveu culminar, una vegada obtingudes les autoritzacions reguladores pertinents, al voltant del primer semestre del 2025 amb la plena integració dels clients, del negoci i dels treballadors d'EVO Banc sota l'estructura de Bankinter.

"Amb la integració de la filial, els clients d'EVO continuaran operant de manera 100% digital, però es beneficiaran, a més, de totes les capacitats del Grup Bankinter, de la seva àmplia gamma de productes i serveis financers i d'un servei omnicanal de màxima qualitat", destaca Bankinter.

Per la seva banda, els clients de Bankinter tindran accés a noves funcionalitats ia totes les innovacions digitals que es desenvolupin en el futur, i l'entitat considera que, amb aquesta integració, "potencia la seva proposta de valor digital, que es converteix en una part fonamental del seu model de distribució".

Mentrestant, els treballadors d'EVO Banc s'incorporaran al grup Bankinter, des d'on continuaran desenvolupant productes i serveis digitals innovadors a totes les línies de negoci del banc i a totes les geografies en què opera: Espanya, Portugal Irlanda i Luxemburg.

Aquesta iniciativa forma part del pla de creixement que ha posat en marxa recentment la nova consellera delegada, Gloria Ortiz, i que té com a principal objectiu "seguir millorant la rendibilitat i l'eficiència del Grup, i maximitzant el valor lliurat als accionistes".

ADQUISICIÓ EL 2019

Bankinter va adquirir EVO Banc el 2019 amb l'objectiu de "convertir-lo al laboratori digital del grup", des del qual llançar nous productes i serveis "amb un concepte més disruptiu i anticipant-se al que serà la banca del futur". Cinc anys després de l'adquisició, l'entitat considera que "els objectius s'han complert completament".

Al moment de la seva adquisició, que es va fer conjuntament amb la financera irlandesa Avant Money, Bankinter va comunicar que la compra era clau perquè suposava una empenta notable a la seva estratègia digital. En aquest sentit, l'entitat va declarar que es tractava d'una marca molt reconeguda al mercat que permetria ampliar la base de clients del banc i explorar noves vessants del negoci financer, complementàries a les de Bankinter, des d'un enfocament innovador, totalment digital i dissenyat per gestionar grans volums a uns costos més reduïts.

"Transcorreguts cinc anys des de l'adquisició, EVO Banc ha aconseguit el break even de la seva activitat i ha demostrat la seva capacitat per crear una proposta de valor de negoci digital rendible. Per això, Bankinter considera ara que ha arribat el moment que EVO s'impulsi com motor d'innovació i es converteixi en una part integral de la proposta de valor de banc per a tots els clients digitals sota una mateixa estructura", conclou l'entitat.

Noticias relacionadas

contador