ep archivo   edificio de naturgy
FOMENT DEL TREBALL - Archivo

Els experts de Bankinter aprofiten la publicació de resultats de Naturgy d'aquest dimecres per reiterar el consell de vendre els títols de la companyia. Tot i que reconeixen que la millora de l'entorn permet una "modesta" recuperació dels resultats ordinaris (EBITDA: +6%), considera que l'escàs potencial de revaloració que ofereix, la menor liquiditat després de l'OPA i la rendibilitat per dividend (per sota del 5%) són tres bones raons per desfer-se dels seus títols.

  • 23,46€
  • 1,03%

El banc explica que l'acció cotitza a 23 euros, molt a prop del preu objectiu de 23,80 euros per al desembre del 2022, i remarca que el free-float quedarà reduït després de l'OPA d'IFM des del 27% actual fins al 16%. Així, el pes dels títols a l'IBEX caurà des de l'1,9% actual fins a aproximadament l'1%. "Hi ha altres opcions en el sector amb més potencial de revaloració, més liquiditat i més rendibilitat per dividend, com Enagás i REE", apunten.

FACTORS POSITIUS I NEGATIUS

La millora en la demanda d'energia, la recuperació en el preu de les matèries primeres (petroli i gas) i el preu del pool elèctric a Espanya, juntament amb les millores en eficiència, són els factors positius a nivell operatiu durant els nou primers mesos de l´any. Tot i això, l'impacte negatiu de menors ingressos regulats a Espanya, la depreciació de les monedes llatinoamericanes, la menor capacitat en el gasoducte del Magreb i els menors marges de comercialització moderen els avenços en EBITDA ordinari.

A nivell de benefici net ordinari, Naturgy mostra una pujada més gran (+28%) gràcies a menors amortitzacions (després dels ajustaments en valor de determinats actius el 2020 relacionats amb les plantes de cicles combinat a Espanya i les activitats de gas a Argentina) i menors despeses financeres (menor deute i reducció del cost del deute). La reducció de deute net es deu a la venda de CGE Xile i a la sortida d'UFG.

Noticias relacionadas

contador