ep archivo   letrero de bankinter
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter destaquen aquest dimecres que l'enquesta trimestral del Banc Central Europeu (BCE) a la banca (Bank Lending Survey) reflecteix una caiguda en la demanda de crèdit i un enduriment "moderat" en les condicions de finançament. Tot i que, segons la seva anàlisi, "el més important és que el sector anticipa una millora en la demanda de crèdit per al primer trimestre del 2024".

  • 8,14€
  • 1,85%

"Valorem positivament el canvi a millor previst en la demanda de crèdit i la gestió del risc de les entitats, perquè la caiguda en la demanda de crèdit durant el 2023 no és una sorpresa (incertesa macro, geopolítica i tipus alts)", argumenten.

"La clau ara és que el ritme de caiguda perd inèrcia al quart trimestre, i és el primer símptoma d'un canvi a millor en l'activitat comercial", afegeixen.

I també destaquen que “per primera vegada des del primer trimestre del 2022, el sector espera un augment en la demanda de crèdit per al primer trimestre del 2024 (empreses i compra d'habitatge)”.

"Per ara és només una previsió", indiquen, "però és un bon senyal a l'avantsala de la campanya de resultats 2023", en què "l'atenció se centra en les perspectives per al 2024".

Segons la seva opinió, "els fonamentals de la banca europea són sòlids (ràtio de capital CET1 superior al 12,0% i excés de liquiditat) i els múltiples de valoració són atractius".

La seva estratègia d'inversió "se centra en entitats amb un excés de capital superior a la mitjana, una qualitat creditícia elevada i una política de remuneració als accionistes atractiva".

Els seus bancs preferits són BBVA i Caixabank a Espanya i els italians Unicredit i Intesa.

Noticias relacionadas

contador