ep archivo   estados unidos  avangrid iberdrola cierra la financiacion de un proyecto eolico marino
CHRIS JAMES - Archivo

Els experts de Bankinter es mostren avui molt contundents i clars en valorar la notícia, conegut ahir dimarts, que Avangrid (filial als Estats Units d'Iberdrola) ha desistit finalment de la fusió amb PNM Resources. "Impacte positiu per a Iberdrola, que s'allibera d'un compromís problemàtic i pot reassignar els fons a créixer inorgànicament", escriu Arancha Bueno, experta del banc taronja.

  • 13,56€
  • 1,31%

Bueno explica que Iberdrola s'allibera d'una operació que enfrontava "massa obstacles i restriccions" en cas que finalment hagués tirat endavant. Això li permet disposar, a partir d'ara, dels aproximadament 11.000 milions d'euros que destinaria a la fusió amb PNM per créixer inorgànicament "mitjançant operacions que no tindrien per què enfrontar tanta complexitat".

A aquest import podria afegir uns 5.500 milions d'actius ja venuts al govern de Mèxic, i per això l'import disponible per abordar creixement inorgànic s'elevaria fins a 16.500 milions, subratlla l'experta.

"Pot reassignar els fons a créixer inorgànicament"

"Entenem que Iberdrola oferirà una actualització de la seva estratègia de creixement el Dia de l'Inversor del 21 de març", comenta l'analista de Bankinter.

Iberdrola va comunicar aquest dimarts que desisteix de fusionar Avangrid (80% Iberdrola) amb PNM Resources, després de tres anys intentant tirar aquesta operació endavant amb l'oposició del regulador. El regulador elèctric de l'Estat de Nou Mèxic (PNM és la elèctrica més gran d'aquest estat i de Texas) ja va bloquejar l'operació el desembre del 2021 i les dues parts es van donar com a termini fins al 20 de juliol del 2023 per tancar-la o desistir, termini que posteriorment es va ampliar fins al 31 de desembre de 2023.

"Per tant, no es tracta de cap sorpresa. Les dues companyies cotitzen a Nova York, oferint ahir reaccions contràries (Avangrid +2,8% enfront del -6% del PNM) que reflecteixen quina part en surt beneficiada i quina perjudicada", conclou la experta.

Bankinter té un preu objectiu de 13,90 euros per a Iberdrola i recomana comprar-la.

Noticias relacionadas

contador